AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

ΑΕΚ Λάρνακας: Από το -10 της 10ης αγωνιστικής κοντά στην υλοποίηση του ονείρου

[ad_1]

Η ΑΕΚ Λάρνακας πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει λίγες αγωνιστικές πριν και με τον κόσμο στο πλευρό της πάει ολοταχώς προς την διεκδίκηση του τίτλου.

5 Νοεμβρίου του 2023! Η ΑΕΚ χάνει εντός έδρας από το ΑΠΟΕΛ με 3-0. Η διαφορά από την κορυφή ανοίγει στο -10 και πέφτει στην 8η θέση. Έτσι έχει μπροστά της Νέα Σαλαμίνα, Απόλλωνα, Ανόρθωση, Πάφο, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και Άρη κατά σειρά. Είχε να κυνηγήσει επτά ομάδες και να καλύψει μία τεράστια διαφορά από την κορυφή.

Ο στόχος τότε ήταν να μπει στην εξάδα. Ακόμη και για την εξάδα πολλοί την είχαν τελειωμένη. Δεν της έδιναν ελπίδες, πόσο μάλλον να μπορέσει να κυνηγήσει τον τίτλο. Η σκέψη για… πρωτάθλημα δεν περνούσε καν απ’ το μυαλό. Δεν ήταν λογικό να περνάει απ’ το μυαλό όταν υπήρχαν οι αριθμοί που αναλύσαμε πιο πάνω.

17 Μαρτίου του 2024! Η ΑΕΚ μετά και τη νίκη της επί της Ανόρθωσης βρίσκεται στο -1 από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ, είναι δεύτερη και στο +2 από τον τρίτο Άρη. Πριν από 4,5 μήνες ήταν στο -10 από τον πρωτοπόρο Άρη, στο -9 από το ΑΠΟΕΛ και έβλεπε την πλάτη επτά ομάδων. Σήμερα όχι μόνο είναι μία ανάσα από την κορυφή αλλά έχει στα δικά της χέρια τον τίτλο. Μοιάζει απίστευτο…

Υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική το ΑΠΟΕΛ στο ΑΕΚ Αρένα και με νίκη θα πατήσει κορυφή για πρώτη φορά φέτος. Και θα το κάνει, αν τα καταφέρει, την καταλληλότερη στιγμή και σε μία κομβική στροφή του πρωταθλήματος. Η «ζωγραφιά» του Τόνγκια έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να καλύψει κι άλλο έδαφος. Να εκμεταλλευθεί τις ήττες Άρη και ΑΠΟΕΛ και να είναι η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής.

Μία ΑΕΚ έτοιμη και ώριμη για τον τίτλο. Μία ΑΕΚ που μπορεί ο Σιμόν να λέει ότι το οξυγόνο όσο ανεβαίνεις λιγοστεύει αλλά δείχνει να έχει μεγάλα αποθέματα και οξυγόνου και καρδιάς και θέλησης και αποφασιστικότητας. Μία ΑΕΚ που επιδιώκει να πανηγυρίσει το πρώτό πρωτάθλημα στην ιστορία της μετά και την ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού, κόντρα στα προγνωστικά και κόντρα σε όλα αλλά ακόμη και κόντρα στη… λογική.

Η ώρα του κόσμου

Τώρα είναι η ώρα ο κόσμος να ξεσηκωθεί ακόμη περισσότερο. Η Λάρνακα να μπορέσει να ζήσει όπως πρέπει την ευκαιρία που παρουσιάζεται και η ΑΕΚ να νοιώσει ότι ο κόσμος και η πόλη αντιλαμβάνεται την ιστορικότητα της στιγμής.

Το ΑΕΚ Αρένα στις 31 Μαρτίου στις 17:00 η ώρα επιβάλλεται να είναι κατάμεστο. Επιβάλλεται να γίνει sold out. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι ήττα πριν καν ξεκινήσει το ματς για την ΑΕΚ…

[ad_2]

Source link

Related posts

Μπλέιζερς – Θάντερ: Κατέρρευσε ο Μπιγιόμπο στο τέλος της πρώτης περιόδου (vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγοράζει τα κύρια πορτογαλικά Mέσα έναντι 56,8 εκατ. ευρώ!

Τρομακτική καραμπόλα στην Αίγυπτο με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο