AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

ΑΕΚ: Στρατηγική υπόθεση οι στατικές φάσεις!

[ad_1]

Η στρατηγική του Αλμέιδα στις στατικές φάσεις συνεχίζει να αποφέρει καρπούς και ο… στρατηγός Βίντα καθαρίζει σε αυτές αξιοποιώντας το «όπλο» της ΑΕΚ του «Πελάδο».

Η λύση απέναντι στις καλά οργανωμένες άμυνες μπορεί να είναι το σουτ εκτός περιοχής. Το έπιασε ο Μάνταλος στο 38′ αλλά ο Κουέστα και το κάθετο δοκάρι στέρησαν από την ΑΕΚ το προβάδισμα. Η άλλη είναι η αξιοποίηση των στατικών φάσεων. Και αυτή έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ καθώς η κεφαλιά του Βίντα από την εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ήταν το γκολ που αρκούσε στην Ένωση για να καθαρίσει το ματς με τον Άρη και να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου. Δηλαδή σε ακόμα καλύτερη βαθμολογικά κατάσταση και από την περσινή στο ίδιο χρονικό σημείο, σε μια σεζόν που έχει ήδη δώσει και εννιά ευρωπαϊκά ματς πολύ υψηλών απαιτήσεων από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.

Το «όπλο» του Αλμέιδα με μια ντουζίνα γκολ

Από τη δεύτερη διακοπή του Οκτωβρίου για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων είχατε διαβάσει για το νέο «όπλο» του Ματίας Αλμέιδα τη φετινή σεζόν που δεν είναι άλλο από τις στατικές φάσεις. Ο Αργεντινός κόουτς από το καλοκαίρι έχει δώσει τεράστια έμφαση στα επιθετικά «στημένα» στις προπονήσεις και αυτό βγαίνει στο γήπεδο με αποτελεσματικό τρόπο. Η επιμονή και η επανάληψη του «Πελάδο» σε αυτό το κομμάτι επί καθημερινής βάσης αποδίδει καρπούς βοηθώντας σημαντικά την ΑΕΚ να ξεκλειδώνει παιχνίδια όταν ο αντίπαλος παρουσιάζεται σφιχτός ανασταλτικά.

Την περσινή σεζόν του νταμπλ η ΑΕΚ είχε βρει συνολικά δέκα γκολ από στατικές φάσεις. Τη δεδομένη στιγμή, έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος συν τα ευρωπαϊκά ματς, η ΑΕΚ έχει καταφέρει ήδη να βρει τρία τέρματα περισσότερα, δηλαδή 12 γκολ από χτυπήματα στατικών φάσεων και έχουμε μπροστά μας ακόμη πολύ δρόμο για να συνεχίσει να το εκμεταλλεύεται. Τόσο από τις τεχνικές εκτελέσεις παικτών όπως ο Μάνταλος, ο Ελίασον, ο Άμραμπατ, ο Χατζισαφί και ο Γκατσίνοβιτς, όσο και από τη δύναμη μονάδων στις εναέριες διεκδικήσεις, όπως είναι ο Βίντα που έδωσε για ακόμα μια φορά τη λύση σε τέτοια κατάσταση.

Ο… στρατηγός Βίντα σε άμυνα και επίθεση

Και για να έρθουμε και στον 34χρονο Κροάτη στόπερ. Ήταν μια ακόμα απόδειξη της μεγάλης προσωπικότητας που διαθέτει, της εμπειρίας που κουβαλάει και της ποιότητας που προσθέτει στο κιτρινόμαυρο σύνολο τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική του λειτουργία. Αποτελώντας τον «στρατηγό» της αμυντικής συμπεριφοράς της ΑΕΚ μαζί με τον φανταστικό Αρόλντ Μουκουντί, αλλά και τον εκτελεστή στον αέρα στα επιθετικά «στημένα» των κιτρινόμαυρων. Με καθοριστικά γκολ που κρίνουν αποτελέσματα και ξεκλειδώνουν νίκες.

Η ψυχραιμία του Ντομαγκόι Βίντα να ακολουθήσει τη φάση στην απόκρουση του πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία από τον Λιβάκοβιτς και να σημαδέψει τη γωνία για να δώσει την πρόκριση στο φινάλε του ματς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η αυτοπεποίθηση του Βίντα όταν σηκώθηκε μετά το γέμισμα του Άμραμπατ και να ισοφαρίσει τον Άγιαξ. Η επίσης κεφαλιά «κανονιά» του στην εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον ανοίγοντας τον δρόμο της νίκης επί του Παναιτωλικού. Και μια πανομοιότυπη κεφαλιά από κόρνερ του Μάνταλου αυτή τη φορά στο χθεσινοβραδινό ματς με τον Άρη. Και αυτή στο ίδιο τέρμα, πανηγυρίζοντας έξαλλα μπροστά στο πέταλο. Δίνοντας τη νίκη στην ΑΕΚ με… στρατηγικό τρόπο, με τον Αλμέιδα να σφίγγει τη γροθιά και να το απολαμβάνει…

[ad_2]

Source link

Related posts

Serie A: Συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της Βερόνα και της Νάπολι (vid)

Κούγιας: «Στο δικό μου σύστημα αξιών, δεν υπάρχουν όρια όταν μου βρίσεις τη μάνα»

Μπενφίκα – Ίντερ: Τα γκολ της ισοφάρισης των Νερατζούρι (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο