AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ακτιο - Βονιτσα

Αεροδρόμιο Ακτίου: 43.000 επιβάτες περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι  

[ad_1]



Αεροδρόμιο Ακτίου: 43.000 επιβάτες περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μια ανάσα πριν από την ολοκλήρωση της χρονιάς, είναι πλέον προεξοφλημένο ότι τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας θα καταγράψουν τις καλύτερες διαχρονικά επιδόσεις τους, παίρνοντας ώθηση από την αυξημένη τουριστική κίνηση. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται επειδή η τουριστική περίοδος έχει επιμηκυνθεί και κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού, που ανακοίνωσε για τον Νοέμβριο η Fraport Greece. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των διεθνών επιβατών που διακινήθηκαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον φετινό Νοέμβριο, ανήλθε σε 1,02 εκατ., σημειώνοντας άνοδο 17% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σε επίπεδο ενδεκαμήνου, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Νοέμβριο, η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια διαμορφώθηκε σε 33,1 εκατ. άτομα και είναι αυξημένη κατά 10% σε σχέση με το σύνολο του 2019.Όσον αφορά το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ο αριθμός των επιβατών είναι ενισχυμένος κατά 8,5%.

Το αεροδρόμιο του Ακτίου κατά το Νοέμβριο παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση στην επιβατική του σχέση σε σχέση με υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια. Συγκεκριμένα η πτώση ανήλθε σε 36,7% κάτι που όμως σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται μόνο σε περίπου 350 επιβάτες λιγότερους. Αυτό δεν επηρεάζει καθόλου το νέο ρεκόρ που πετυχαίνει το αεροδρόμιο του Ακτίου το 2023. Και αυτό γιατί ήδη στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου η επιβατική κίνηση στο Άκτιο είναι αυξημένη κατά 5,6%, αφού έχουν διακινηθεί 816.796 επιβάτες έναντι 773.173 επιβάτες κατά την ίδια περσινή περίοδο. Εξάλλου τον αμέσως προηγούμενο μήνα, το Σεπτέμβριο, το Άκτιο είχε καταγράψει αύξηση κατά 9,2% σε σχέση με πέρυσι.

Για το αεροδρόμιο του Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία, που εξυπηρετεί ένα μεγάλος μέρος της τουριστικής κίνησης στη βορειοδυτική Ελλάδα, το 2022 ήταν συνολικά η χρονιά ρεκόρ διακινώντας συνολικά 773.587 επιβάτες. Όμως το περσινό ρεκόρ  το αεροδρόμιο του Ακτίου το έχει σπάσει ουσιαστικά από τον Οκτώβριο μετρώντας πια 43.000 περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το σύνολο του 2022.

Η σύγκριση πλέον με το 2019, την τελευταία συνολικά στη χώρα καλή τουριστική χρονιά πριν την έλευση της πανδημίας, δεν έχει πλέον ιδιαίτερο νόημα, αλλά σε κάθε περίπτωση σε σχέση και το 2019 το αεροδρόμιο του Ακτίου είχε τον Νοέμβριο αυξημένη κίνηση κατά 13%. Ενώ σε επίπεδο 11μήνου η αύξηση φτάνει το 30,5%, καθώς φέτος το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, εν συγκρίσει με το 2019, το αεροδρόμιο του Ακτίου έχει διακινήσει 190.000 περισσότερους επιβάτες.

Μετά την πανδημία στην ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο του Ακτίου καταγράφηκε τόσο πέρυσι όσο και φέτος σημαντική τουριστική κίνηση το Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο, γιατί το περσινό και το φετινό ρεκόρ του αεροδρομίου του Ακτίου σε μεγάλο βαθμό βασίστηκαν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την κίνηση που καταγράφτηκε τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Μητσοτάκης: «Άμεση ταυτοποίηση ηλεκτρονικού εισιτηρίου με app στο κινητό» (video)

 

https://sinidisi.gr/aerodromio-aktioy-43-000-epivates-perissoteroi-se-sche/

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ Βόνιτσας: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συναποφασίζουμε για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο

aitoloakarnanianews

Όχθια Παλαίρου: Δημοπρατείται και η αποκατάσταση του δρόμου

aitoloakarnanianews

H κοπή πίτας στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο