AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Αινιγματική δήλωση του Ρίτσαρντ Χερτ για τα σχέδια του Ισραήλ

[ad_1]

Ισραήλ αντεπίθεση

Ανησυχία αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε μια αινιγματική δήλωση του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού Ρίτσαρντ Χέρτ σχετικά με την χερσαία εισβολή στη Γάζα, η οποία παρόλο που έχει εξαγγελθεί εδώ και μέρες δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. Όπως μεταδίδει το Reuters, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για την επόμενη φάση του πολέμου με τη Χαμάς, τα σχέδια του Ισραήλ μπορεί να μη συνάδουν με τα περί «χερσαίας εισβολής» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου. Δεν έχουμε πει ποια θα είναι. Όλοι μιλούν για χερσαία επίθεση, όμως θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τακτική ενημέρωση με δημοσιογράφους ο Ρίτσαρντ Χερτ, χωρίς ωστόσο να κάνει διευκρινίσεις για το τι σημαίνει «διαφορετικό».

Σημειώνεται ότι εδώ και ημέρες εκπέμπονται μηνύματα από την κυβέρνηση του Ισραήλ, όπως και από αξιωματούχους του ισραηλινού στρατού περί επικείμενης χερσαίας εισβολής στη Γάζα. Παράλληλα, το Ισραήλ έχει στείλει τελεσίγραφο προς τον αποκλεισμένο θύλακα, προκειμένου οι Παλαιστίνιοι να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κινηθούν προς τα νότια.

«Όταν τελειώσουμε με τη Γάζα…»

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι το καθεστώς της Λωρίδας της Γάζας μετά τη σχεδιαζόμενη επίθεση του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα θα είναι «παγκόσμιο ζήτημα» για διεθνή συζήτηση, όπως μεταδίδει ο Guardian.

«Έχουμε όλα τα πιθανά σενάρια κατάληξης», δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν το Ισραήλ θα καταλάβει πλήρως το έδαφος αυτό.

«Το υπουργικό συμβούλιο συζητά επίσης πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτό… αυτό είναι επίσης παγκόσμιο ζήτημα, πώς θα είναι η κατάσταση στην περιοχή αυτή», δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, διευκρίνισε επίσης την Τρίτη ότι «δεν ισχύει καμία κατάπαυση του πυρός. Συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου».

Σε Ισραήλ και Ιορδανία ο Τζο Μπάιντεν

Στο Ισραήλ μεταβαίνει αύριο Τετάρτη 18/10 εσπευσμένα ο Αμερικάνος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, για να συναντηθεί κατεπειγόντως με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου πριν την τυχόν έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας. Ο κ.Μπάιντεν θα μεταβεί στη συνέχεια και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί τόσο με τον Ιορδανό Βασιλιά Αμπντάλα Β’, όσο και με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, όπως γνωστοποίησαν επισήμως οι Αμερικανικές αρχές.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος αναμένεται να εκφράσει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, αλλά παράλληλα και τη βούλησή του να αποτρέψει την διάχυση της γεωπολιτικής κρίσης και των συγκρούσεων σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

Όπως δήλωσε ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, το Ισραήλ έχει συμφωνήσει κατ’ αρχήν σε ένα σχέδιο με τους Αμερικάνους, το οποίο θα επιτρέψει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από κράτη και άλλους φορείς-δωρητές προς τους αμάχους Παλαιστίνιους, κάτι που εκτιμάται ότι θα εξομαλύνει τις αντιδράσεις των Αραβικών χωρών για τα τεκταινόμενα στο Ισραήλ. Εκτός από το σχέδιο αυτό, οι κ.κ. Μπάιντεν και Νετανιάχου αναμένεται να συζητήσουν και την πιθανότητα δημιουργίας ζωνών ασφαλείας για τους άμαχους Παλαιστίνιους.

Η επίσκεψη Μπάιντεν σε Ισραήλ και Ιορδανία ανακοινώθηκε την ίδια στιγμή που οι γεωστρατηγικές εντάσεις στην περιοχή εντείνονται, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Χουσείν Αμιραμπντολαχιάν, να προειδοποιεί με νόημα, ότι “Ο χρόνος για πολιτικές λύσεις εξαντλείται και η πιθανή εξάπλωση του πολέμου σε άλλα μέτωπα αρχίζει να καθίσταται αναπόφευκτη”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

«Ο Μπάιντεν θα παραιτηθεί από την προεδρική κούρσα», εκτιμά ανώτατο στέλεχος της JP Morgan

Ντ. Κάμερον: Η Ουκρανία να παραλάβει πυραύλους μέσω “κυκλικής ανταλλαγής” Βρετανίας

Διαβουλεύσεις Τουρκίας-Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

Αφήστε ένα σχόλιο