AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Αιτωλ/νία: Μήνυμα από το 112 για έκτακτα καιρικά φαινόμενα-Το επίπεδο βροχόπτωσης θα ξεπεράσει τα 200 χιλιοστά.

[ad_1]

Μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι στη Δυτική Ελλάδα ενόψει της κακοκαιρίας, που αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα από απόψε το βράδυ.

Στο μήνυμα που εστάλη από το 112 ενόψει της κακοκαιρίας γίνεται αναφορά για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και στην Κέρκυρα. Το μήνυμα κάνει λόγο για ισχυρές καταιγίδες και για θυελλώδεις ανέμους από τα βράδυ του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής.

Νωρίτερα η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία όπου έκανε λόγο για την κακοκαιρία «εξπρές» που θα πλήξει τις περισσότερες περιοχές από τις επόμενες ώρες. 

Από το απόγευμα του Σαββάτου ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι. Μάλιστα, η έντασή τους κατά τόπους θα φτάσει τα 9 μποφόρ στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο. 

Την ίδια ώρα το meteo προειδοποιεί για σφοδρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους. Το επίπεδο βροχόπτωσης θα είναι κατηγορίας 4 και στη Δυτική Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 200 χιλιοστά. Στη συνέχεια, θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη δυτική και στη βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους (>2 εκ.) και ανεμοστρόβιλους.

Related posts

Η Περιφερειακή Παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Παναγιώτη Κοντού

aitoloakarnanianews

Δικαστικοί υπάλληλοι Αγρινίου: Δίωρη στάση εργασίας αύριο και νέα Γ.Σ. την Τετάρτη

aitoloakarnanianews

Δήμος Μεσολογγίου:Συνάντηση Σπύρου Διαμαντόπουλου με εργαζόμενους του προγράμματος 55-67

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο