AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Αιφνίδια κινητοποίηση των αγροτών γύρω από Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι

[ad_1]

Χρησιμοποιώντας τρακτέρ και μπάλες σανού, οι αγρότες σταμάτησαν την κυκλοφορία στη διάσημη λεωφόρο κοντά στο μνημείο της Αψίδας του Θριάμβου, σε μικρή απόσταση από το γραφείο του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. 

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πανό στη λεωφόρο, είπαν ότι η δράση τους είχε στόχο «να σώσει τη γαλλική γεωργία». 

Οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες για τους υπερβολικά περιοριστικούς περιβαλλοντικούς κανόνες, τον ανταγωνισμό από φθηνές εισαγωγές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα χαμηλά εισοδήματα. 

Ο Αξέλ Μασόν, κτηνοτρόφος στην περιφέρεια Λουάρ-ε-Σερ στην κεντρική Γαλλία, εξήγησε πως περίπου εκατό αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 05:00 το πρωί «με ηρεμία και σεβασμό». 

Λίγο μετά τις 08:00 οχήματα της αστυνομίας είχαν πάρει θέσεις κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου, ενώ η κυκλοφορία στο επάνω μέρος της διάσημης λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων εξακολουθούσε να έχει διακοπεί. 

Στο χώρο απέμεναν γύρω στους 50 συνδικαλιστές, περιτριγυρισμένοι από αστυνομικούς. Γύρω στα δέκα τρακτέρ του Αγροτικού Συντονισμού, με μια γαλλική σημαία ήταν σταθμευμένα κοντά στο μνημείο. 

Το συνδικάτο ζητάει «να γίνουν γρήγορα ενέργειες για να σωθεί το 45% των εκμεταλλεύσεών μας που βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση». 

«Ανεβήκαμε σήμερα το πρωί για να καταθέσουμε ένα στεφάνι στην Αψίδα του Θριάμβου για να αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους τους αγρότες που αυτοκτονούν», διευκρίνισε ο Μασόν. 

«Το Κράτος εξακολουθεί να μην μας ακούει. Στις 6 π.μ. επρόκειτο να φύγουμε με ηρεμία. Επρόκειτο να τα μαζέψουμε και να αφήσουμε το μέρος καθαρό», όμως η αστυνομία τους εμπόδισε να φύγουν, σύμφωνα με τον ίδιο. 

[ad_2]

Source link

Related posts

Ξεκινά περίοδος ανάρτησης φερομονικών παγίδων για τα 60 εκατ. του νέου κομφούζιο

Κινητοποιήσεις την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στη Νάουσα

Εως 1η Απριλίου η προκαταβολή 50% του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Αφήστε ένα σχόλιο