AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της BASF

[ad_1]

Ο Markus Kamieth είναι μέλος του Συμβουλίου Εκτελεστικών Διευθυντών από το 2017. Διαδέχεται τον Δρ. Martin Brudermüller, ο οποίος υπήρξε Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Διευθυντών από το 2018 και μέλος του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου από το 2006.

Το Εποπτικό Συμβούλιο διόρισε τον Anup Kothari, επί του παρόντος Πρόεδρο της Επιχειρηματικής Ενότητας Διατροφής & Υγείας, στο Διοικητικό Συμβούλιο, με ισχύ από την 1η Μαρτίου 2024. Ο Anup Kothari ξεκίνησε την καριέρα του στην BASF στη Βόρεια Αμερική και κατείχε διάφορες θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Κίνα, σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς.

Επίσης, το Εποπτικό Συμβούλιο διόρισε τη Δρ. Katja Scharpwinkel στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη θέση του Διευθυντή Βιομηχανικών Σχέσεων, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2024. Πρόκειται για την παρούσα Πρόεδρο των περιοχών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Το 2010, εντάχθηκε στη BASF μετά την εξαγορά της πρώην Cognis και από τότε έχει ηγηθεί με επιτυχία διάφορων επιχειρηματικών τμημάτων.

Η Katja Scharpwinkel διαδέχεται την Δρ. Melanie Maas-Brunner, η οποία ενημέρωσε το Εποπτικό Συμβούλιο ότι δεν θα επεκτείνει το τρέχον συμβόλαιό της, το οποίο έχει διάρκεια έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Το Εποπτικό Συμβούλιο παρατείνει το συμβόλαιο του Michael Heinz, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της BASF SE, μέχρι την Ετήσια Γενική Συνέλευση το 2026. Ο Michael Heinz είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2011 και υπεύθυνος για τις επιχειρηματικές ενότητες Αγροτικών Λύσεων, Διατροφής & Υγείας, Χημικών για Φυτοπροστασία, καθώς και για τις περιοχές Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Μετά τις αποφάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου της BASF SE στις 20 Δεκεμβρίου 2023, οι ατομικές περιοχές ευθύνης του Διοικητικού Συμβουλίου της BASF θα αλλάξουν ως εξής:

Ο Δρ. Stephan Kothrade, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα αναλάβει επιπλέον την ευθύνη για την Ομάδα Έρευνας και τη θέση του Κεντρικού Τεχνολογικού Αξιωματούχου από τη Melanie Maas-Brunner, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για την Κίνα, τη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, την Ένωση ASEAN και την Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία, με ισχύ από την 1η Μαρτίου 2024.

Η Δρ. Katja Scharpwinkel θα αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Βιομηχανικών Σχέσεων της BASF SE και, επιπλέον, την ευθύνη για την περιοχή της Ευρώπης από το Stephan Kothrade, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Ο Δρ. Dirk Elvermann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κεντρικός Οικονομικός Αξιωματούχος και Κεντρικός Ψηφιακός Αξιωματούχος, θα αναλάβει επιπλέον την ευθύνη για την BASF Venture Capital GmbH από την 1η Ιανουαρίου 2024.

 Οι παρακάτω ευθύνες θα ισχύουν εντός του Διοικητικού Συμβουλίου από την 1η Μαρτίου 2024:

  • Δρ. Martin Brudermüller/ Δρ. Markus Kamieth (με ισχύ από το τέλος της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στις 25 Απριλίου 2024), Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Τμήμα I: Εταιρική Ανάπτυξη; Εταιρική Νομοθεσία, Συμμόρφωση & Ασφάλιση; Εταιρικά Ανθρώπινα Δικαιώματα; Εταιρικές Επικοινωνίες & Κυβερνητικές Σχέσεις; Εταιρικές Επενδύσεις & Σχέσεις με Επενδυτές; Υπεύθυνος Project Net Zero
  • Δρ. Dirk Elvermann, Κεντρικός Οικονομικός Αξιωματούχος, Κεντρικός Ψηφιακός Αξιωματούχος, Τμήμα II: Εταιρικά Οικονομικά; Εταιρικός Ελεγκτής; Φόροι & Δασμοί; Παγκόσμιες Επιχειρηματικές Υπηρεσίες; Παγκόσμιες Ψηφιακές Υπηρεσίες; Παγκόσμιες Συμβουλευτικές Υπηρεσίες; Παγκόσμιες Ψηφιακές Υπηρεσίες Εφοδιαστικής Αλυσίδας; BASF Venture Capital
  • Δρ. Katja Scharpwinkel, Διευθύντρια Βιομηχανικών Σχέσεων, Τμήμα III: Διαχείριση Ευρωπαϊκών Τοποθεσιών & Συνδέσεων; Παγκόσμιες Υπηρεσίες Μηχανολογικής Μηχανικής; Εταιρική Προστασία του Περιβάλλοντος, Υγεία, Ασφάλεια & Ποιότητα; Ευρώπη
  • Δρ. Stephan Kothrade, Κεντρικός Τεχνολογικός Αξιωματούχος, Τμήμα IV (Ludwigshafen and Singapore): Μονομερή; Υλικά Απόδοσης; Πετροχημικά; Ομάδα Έρευνας Κίνας, Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας, Ένωση ASEAN & Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία; Μεγάλα Έργα Ασίας
  • Michael Heinz, Τμήμα V (Florham Park, New Jersey/USA): Γεωργικές Λύσεις; Διατροφή & Υγεία; Χημικά Φυτοπροστασίας; Βόρειας και Νότιας Αμερικής
  • Anup Kothari, Τμήμα VI: Καταλύτες; Επικαλύψεις; Διασπορά & Ρητίνες; Χημικά Αποδόσεων

 

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Φέρνουν αμφιβολίες για τα επιτόκια Fed οι ισχυρές απώλειες της Wall Street

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές σε όλη τη χώρα

Τα νέα τιμολόγια του ρεύματος ανέλυσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Αφήστε ένα σχόλιο