AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Αμφίβιο Ρωσικό αποβατικό πλοίο καταστράφηκε από Ουκρανική επιδρομή

[ad_1]

Novocherkassk - Ρωσικό αποβατικό πλοίο

Σοβαρές και ενδεχομένως μη αναστρέψιμες ζημιές στο Ρωσικό αμφίβιο αποβατικό πλοίο Novocherkassk προκάλεσε Ουκρανική αεροπορική επιδρομή στην Κριμαία με πυραύλους cruise, που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό, τέσσερις τραυματίες και τη μειωμένη ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει άμεσα νέες αποβατικές επιχειρήσεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας που εποφθαλμιά.

Σύμφωνα με πηγές του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους cruise για την επίθεση, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφος της κατά του Novocherkassk, που ήταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Feodosia της Κριμαίας, προκαλώντας του εκτεκταμένες ζημίες μετά από πληθώρα εκρήξεων. Το συγκεκριμένο πλοίο έχει τη δυνατότητα ταχείας μεταφοράς μεγάλου αριθμού τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης και μεταφοράς προσωπικού.

Για το σοβαρό αυτό περιστατικό διάσπασης των γραμμών αυτοπροστασίας των Ρωσικών ναυτικών δυνάμεων, ενημερώθηκε προσωπικά ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. Υπενθυμίζεται, ότι η χερσόνησος της Κριμαίας προσαρτήθηκε στη Ρωσική επικράτεια το 2014 μετά από στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας και αποτελεί τη κύρια ναυτική βάση του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ουκρανικών δυνάμεων, θα αποδειχθεί πολύ δύσκολο για το Novocherkassk να επανεισέλθει σε ενεργό υπηρεσία μετά τις ζημιές που υπέστη. Η Ουκρανία έχει εφοδιαστεί με το συγκεκριμένο πύραυλο cruise που έπληξε το Ρωσικό πλοίο, τόσο από τη Βρετανία, όσο και από τη Γαλλία.

Μέχρις στιγμής, στην Κριμαία η Ουκρανία έχει επιτυχώς πλήξει Ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, αλλά και δεξαμενισμένα για συντήρηση και επισκευές, αεροδρόμια, το κύριο κτιριακό σύμπλεγμα του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και τη γέφυρα που κατασκεύασε η Ρωσία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου για τη διευκόλυνση της οδικής και σιδηροδρομικής διασύνδεσής της με την επικράτειά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Ο διάδοχος του Βαλέρι Ζαλούζνι στην ηγεσία του στρατού

Πώς θα μείνουν οι στρατιώτες στις θέσεις τους

Συμφωνία για την Ουκρανία, διαφωνία για τον τρόπο και η Μόσχα… ανησυχεί για την Ένωση

Αφήστε ένα σχόλιο