AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Ανέβαλε την επίσκεψή του στην Τουρκία για άλλη ημερομηνία

[ad_1]

Αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία

Αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, αυτό έγινε λόγω των εκλογικών προγραμμάτων στην Τουρκία και την Ρωσία. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο μια πηγή από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

Οι εκλογές

O porte parole του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, επίσης, ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για μια συνάντηση μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ένας Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 12 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε Ρωσία και Τουρκία θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα προεδρικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, αντίστοιχα, και οι δύο πρόεδροι φέρονται να θέλουν να αφοσιωθούν στις προεκλογικές τους εκστρατείες, προκειμένου να πετύχουν τα επιθυμητά για τους ίδιους αποτελέσματα (επανεκλογή και ανάκτηση μεγάλων δήμων).

Ο παράγοντας Bayraktar

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η αναβολή της επίσκεψης συνέπεσε με την ανακοίνωση της Τουρκίας πως ξεκινάει κοντά στο Κίεβο η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής drones Bayraktar. Πρόκειται για τα γνωστά τουρκικά drones και στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται τα μοντέλα TB2 και TB3, σύμφωνα με την κατασκευάστρια Baykar.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εργοστάσιο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε περίπου 12 μήνες και η παραγωγική ικανότητά του θα ξεπερνάει τις 100 με 120 μονάδες ετησίως. Τα Bayraktar, έχουν συγκεντρώσει τη διεθνή προσοχή καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί  από τον ουκρανικό στρατό ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις και έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά ενάντια σε τεθωρακισμένα οχήματα και το πυροβολικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Επιταχύνθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα της Βρετανίας τον Δεκέμβριο

Όλο και πιο κοντά στην απόκτησή τους η Τουρκία, «ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ»

Πώς ο Ζαλούζνι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχέδιο της αντεπίθεσης μέσα σε τέσσερις μέρες

Αφήστε ένα σχόλιο