AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Αναβάθμιση των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης της ΔΥΠΑ

[ad_1]

Στην κτιριακή και οργανωτική αναβάθμιση των Κέντρων προώθησης της Απασχόλησης, προχωρά η ΔΥΠΑ.

Ο σχεδιασμός, περιλαμβάνει τη λειτουργική́ ανακαίνιση και ενεργειακή́ αναβάθμιση των 118 υπηρεσιών της ΔΥΠΑ ανά́ την Επικράτεια, προϋπολογισμού́ άνω των 49,7 εκατ. ευρώ́, χρηματοδοτείται με πόρους από́ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Τα νέα γραφεία της ΔΥΠΑ που βρίσκονται εντός του κτιριακού συγκροτήματος της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Ρέντη επισκέφθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία παρέστη στην τελετή εγκαινίων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΥΠΑ, το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής οργανωσιακής αναδιάρθρωσης της ΔΥΠΑ και «της μετεξέλιξης της σε μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή́ δημόσια υπηρεσία απασχόλησης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και παρέχει ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες, αξιοποιώντας βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Στον ίδιο χώρο παρέχονται βασικές υπηρεσίες για εξατομικευμένη προσέγγιση, συμβουλευτική και τοποθέτηση σε θέση απασχόλησης (σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας), επιδόματα και άλλες ενισχύσεις κοινωνικής προστασίας (παθητικές πολιτικές), ενώ πραγματοποιείται εφαρμογή και διαχείριση προγραμμάτων και ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

[ad_2]

Related posts

Ηλεκτρικό ρεύμα: Χαμηλότερα του Ιανουαρίου τα τιμολόγια τον Φεβρουαρίου – Πτώση μέχρι και 12,5%

aitoloakarnanianews

Ζητείται   τεχνίτης – ηλεκτροσυγκολλητής για βιοτεχνική επιχείρηση στο Αγρίνιο

aitoloakarnanianews

Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη/Να αποσυρθεί ζήτησε ο Νίκος Παππάς

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο