AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Ανακαλύψτε τα: 7 οφέλη από τις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

[ad_1]

UKFC.GR

Ανακαλύψτε τα: Όλο και περισσότεροι υποψήφιοι σπουδαστές σε όλο τον κόσμο δηλώνουν πως «παρασύρονται» να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Και, είναι για λόγο καλό! Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστό για την παγκόσμιας κλάσης εκπαίδευση, την ποικιλομορφία και τις πολυσύχναστες φοιτητικές πόλεις – καθιστώντας τον έναν εξαιρετικό προορισμό για σπουδές στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης ανακοινώσει περισσότερα κίνητρα για την προσέλκυση ξένων φοιτητών – όπως αλλαγές στην διαδικασία έκδοσης βίζα και φιλικότερες πολιτικές μετανάστευσης.

Ανακαλύψτε τα: 7 οφέλη από τις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συνολικά, ευελπιστεί να προσελκύει 600.000 ξένους φοιτητές ετησίως μέχρι το 2030. Ας σημειωθεί πως το 2019/2020, οι διεθνείς φοιτητές πανεπιστημίων αποτελούσαν το 22% του συνολικού φοιτητικού πληθυσμού!

Γιατί να σκεφτείτε λοιπόν να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Στο παρόν άρθρο, θα εξερευνήσουμε 7 οφέλη και πώς η φοίτηση σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για το μέλλον.

  1. Το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί κορυφαία πανεπιστήμια

Τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου είναι από τα πιο αξιοσέβαστα στον κόσμο προσφέροντας εξαιρετικά δημοφιλή προγράμματα με περισσότερα από 100 πανεπιστήμια στην διάθεσή σας για να επιλέξετε.

2. Το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει ένα περιβάλλον ποικιλομορφίας

Συγκρατείστε πως το 14% του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο γεννήθηκε στο εξωτερικό, περίπου δηλαδή 9,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι οι διεθνείς φοιτητές που μετακομίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν την ευκαιρία αλλά και το προνόμιο να μάθουν για πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και να δημιουργήσουν φιλικούς δεσμούς με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, παραμένοντας ωστόσο στενά συνδεδεμένοι και με τη δική τους κουλτούρα.

Ανακαλύψτε τα: 7 οφέλη από τις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

3. Το Ηνωμένο Βασίλειο παρέχει ένα περιβάλλον υποστήριξης προς τους φοιτητές

Η διαδικασία υποστήριξης μπορεί να «τρέχει» και διαδικτυακά, μέσω του πανεπιστημίου σας ή μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για παράδειγμα, κάθε πανεπιστήμιο έχει ένα γραφείο διασύνδεσης που έχει δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των ξένων φοιτητών και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τα δίδακτρα, τη στέγαση και το σύνολο της ακαδημαϊκής υποστήριξη κ.λπ.

Το Συμβούλιο Διεθνών Φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είναι ένα συμβουλευτικό όργανο για διεθνείς φοιτητές, διαθέτει πολλές εξαιρετικές πληροφορίες στον ιστότοπο του συμπεριλαμβανομένων και αυτών για διάθεση πόρων για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας μαθητών, τη στέγαση, την εργασία και τη μετανάστευση.

4. Οι σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα βελτιώσουν τις αγγλικές σας δεξιότητες

Τι καλύτερο μέρος για να εξασκήσετε τα αγγλικά σας από την Αγγλία, από όπου προήλθε η γλώσσα;

Με τις σπουδές σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε πολλές διαφορετικές βρετανικές προφορές – συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, ιρλανδικών, σκωτσέζικων και ουαλικών, οι οποίες μπορεί να ακούγονται ξεχωριστά σε διαφορετικές περιοχές, δίνοντάς σας μια πραγματική εμπειρία ακρόασης.

Ανακαλύψτε τα: 7 οφέλη από τις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

5. Προσφέρονται ευκαιρίες εργασίας μετά την αποφοίτηση σας

Αυτόν τον Μάρτιο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει σύντομα αιτήσεις για τη διαδρομή Μεταπτυχιακών Σπουδών (GraduateRoute)- μια κίνηση που πρόκειται να προσελκύσει ακόμη περισσότερους φοιτητές για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τον Ιούλιο, οι διεθνείς φοιτητές προπτυχιακών αλλά και μεταπτυχιακών σπουδών μπορούν να υποβάλουν αίτηση παραμονής για 2 ακόμη χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, ενώ οι διεθνείς διδακτορικοί φοιτητές μπορούν να παραμείνουν για 3 χρόνια.

Αυτό διευκολύνει τους νέους επαγγελματίες να εγκατασταθούν και να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας, ειδικά αν εργάζεστε σε μια θέση εργασίας στη Λίστα Ελλείψεων Επαγγελμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει έλλειψη νοσοκόμων, φαρμακοποιών, δασκάλων, μηχανικών – και άλλων ειδικοτήτων – και η κυβέρνηση αποζητά επαγγελματίες για αυτές τις θέσεις από το εξωτερικό.

6. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για να ζεις

Άραγε, πώς είναι να ζεις στο Ηνωμένο Βασίλειο; Σύμφωνα με τον Δείκτη Ποιότητας Ζωής του ΟΟΣΑ, συνιστά ένα αρκετά καλό μέρος.

Οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέταξαν τη γενική τους ικανοποίηση από τη ζωή με 6,8 στα 10 (που είναι υψηλότερος βαθμός από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ).

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται επίσης πάνω από τον μέσο όρο σε τομείς όπως η εργασία, η εκπαίδευση και οι δεξιότητες αλλά και οι κοινωνικές σχέσεις – σε όλες τις παραμέτρους δηλαδή που μπορεί να είναι σημαντικές για τους διεθνείς φοιτητές.

7. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε

Από το Λονδίνο στη Γλασκόβη, στο Μάντσεστερ και το Νότινχαμ, το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει σπουδαίες πόλεις για να εξερευνήσουν οι ξένοι φοιτητές.

Ίσως θέλετε να απολαύσετε την κουλτούρα των παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα από φοιτητικές βραδιές ή να επισκεφτείτε τις παγκοσμίου φήμης γκαλερί τέχνης αλλά και τα μουσεία της νέας σας πόλης.

Θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε κάστρα αιώνων και να εξερευνήσετε τοπία και γραφικές πόλεις.

Πάνω απ’ όλα, θα συναντήσετε φίλους από όλο τον κόσμο – και μαζί τους, θα απολαύσετε όλα όσα έχει να προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού σας «ταξιδιού».

*Το UKFC σας παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη ώστε να χαράξετε την πορεία του μοναδικού αυτού «ταξιδιού»

[ad_2]

Source link

Related posts

Πες καλημέρα στον μεταβολισμό σου

Η σημασία των ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων στην διατροφή μας

Πόσα βήματα την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου στις ηλικιωμένες γυναίκες

Αφήστε ένα σχόλιο