AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«Αναποτελεσματικά»!! Απογοητεύτηκαν στη Δύση με τα Leopard που γίνονται παλιοσίδερα, vid

[ad_1]

Μέχρι σήμερα θεωρούνταν ως «η αιχμή του δόρατος» στα δυτικά άρματα μάχης.

Ο ρωσικός στρατός ήταν τόσο επιτυχημένος στην εξάλειψη δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, που αξιωματούχοι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη άρχισαν ακόμη και να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά τους, καθώς η αντεπίθεση των Ουκρανών κατέληξε οικτρή αποτυχία παρά τη ροή βοήθειας από χώρες του ΝΑΤΟ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν ένα σερί απωλειών αρμάτων μάχης Leopard 2, σύμφωνα με δημοσίευμα των αμερικανικών ΜΜΕ.

«Μέσα σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, τουλάχιστον μια ντουζίνα Leopard 2A4, Leopard 2A6 και Stridsvagn 122 της Ουκρανίας (Strv 122) εξαϋλώθηκαν. Επιπλέον, έξι Leopard 2 είχαν χαθεί νωρίτερα από την Ουκρανία.

Έτσι, το ένα τέταρτο των γερμανικών αρμάτων μάχης που δωρήθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου έχουν καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια των ειδικών επιχειρήσεων του κατά την προαναφερθείσα περίοδο».

Πάνω σε αυτά το ρωσικό Sputnik σημειώνει τα εξής:

«Οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Κίεβο υποσχέθηκαν 85 Leopard 2 στον Ζελένσκι. Μέχρι σήμερα έχουν παραδώσει 71 στην Ουκρανία. Η 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία της Ουκρανίας έχασε ένα από τα πολύτιμα άρματα μάχης Leopard 2A6 έξω από την Avdeyevka, βορειοδυτικά του Ντόνετσκ. Η προαναφερθείσα 47η Ταξιαρχία ήταν μέρος της αποτυχημένης αντεπίθεσης του Κιέβου.

Οι απώλειες αρμάτων μάχης από τον ουκρανικό στρατό αποδίδονται σε νάρκες και χτυπήματα από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα εκρηκτικά. Μια μηχανική βλάβη επίσης δεν αποκλείστηκε ως αιτία για την πρόσφατη απώλεια ενός Leopard 2A6. “Οι Ρώσοι γίνονται καλύτεροι στο να εξαφανίζουν ουκρανικά οχήματα, ειδικά τανκς — και ειδικά με drones”, συνοψίζουν τα δυτικά δημοσιεύματα.

Τα άρματα μάχης Leopard 2 που προμήθευσαν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά στις πολεμικές επιχειρήσεις λόγω ορισμένων σχεδιαστικών χαρακτηριστικών, σύμφωνα με τον Yan Gagin, σύμβουλο του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR). Το Leopard 2 δεν έχει επαρκή ευελιξία και αντοχή, τόνισε ο Gagin, προσθέτοντας πως αυτά τα τανκς ζυγίζουν πολύ και η ικανότητά τους εκτός δρόμου είναι μέτρια.

Αφού ο ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν το ένα πέμπτο των κύριων αρμάτων μάχης Leopard 2, τα οποία προμηθεύονταν από το ΝΑΤΟ, η Δύση φέρεται να μην μπόρεσε να εφοδιάσει το Κίεβο με επαρκή αριθμό σύγχρονων αρμάτων μάχης που θα μπορούσαν να αλλάξουν την τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο. Αντίστοιχα, «αναβαθμισμένα» T-72 της σοβιετικής εποχής στέλνονταν συνεχώς στην Ουκρανία από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Αποστρατεύουν ΕΟΘ πρώτης γραμμής, μένουν κάποιοι που δεν εκτελούν στρατιωτικά καθήκοντα!

Εγκλωβισμένοι μεταξύ Τουρκίας, Ιράν και Ιράκ- Οι Κούρδοι αντιμετωπίζουν εθνοκάθαρση και βασανιστήρια

aitoloakarnanianews

Τρίτο πολεμικό πλοίο στέλνει η Γαλλία στις θάλασσες της Μέσης Ανατολής!

Αφήστε ένα σχόλιο