AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Ανατιμήσεις 10,4% στα σούπερ μάρκετ στο 9μηνο

[ad_1]

Με διψήφιο ρυθμό 10,4% έτρεξαν οι ανατιμήσεις στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ στο εννεάμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Nielsen IQ. Το ίδιο διάστημα, ο τζίρος του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων αυξήθηκε κατά +9,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Οσον αφορά στα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα (FMCGs) παρουσιάζουν παρόμοια αυξητική τάση, στο +9,5%, με την ανάπτυξη ωστόσο να είναι καθαρά πληθωριστική, καθώς οι όγκοι πωλήσεων μειώθηκαν έστω και κατά 0,8%. «Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τον δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος για την ίδια χρονική περίοδο βρίσκεται στο +3,6%, η αύξηση της μέσης τιμής για τα FMCGs είναι πολλαπλάσια υψηλότερη, στο +10,4%.

Στις επιμέρους κατηγορίες, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου οι ανατιμήσεις στα Τρόφιμα & Ποτά άγγιξαν το 10,9%, οδηγώντας σε μείωση των πωλήσεων σε όγκο κατά 1,5%. Αντίθετα, οι πιο περιορισμένες αυξήσεις τιμών (+4,3%) στις κατηγορίες Προσωπικής Υγιεινής και Ομορφιάς είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των πωλούμενων όγκων κατά 4,5%.

[ad_2]

Related posts

Χαιρετισμός Αντιστρατήγου Απόστολου Μαρτζακλή-αποστρατεύεται έπειτα από 39 χρόνια

aitoloakarnanianews

Επίσκεψη  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας  στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews

Πιστιόλας: Δεν θα αφήσουμε τον Δήμο να γίνει ξέφραγο αμπέλι και παραμάγαζο

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο