AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Ανησυχία για την επαπειλούμενη κατάργηση των Εφετείων Αγρινίου, Καλαμάτας και Χαλκίδας

[ad_1]

Την αποχή των μελών του Δικηγορικού συλλόγου από τα καθήκοντά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαπειλούμενη κατάργηση των Εφετείων Καλαμάτας, Αγρινίου και Χαλκίδας, αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Η προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα ακροατήρια των δικαστηρίων όλης της επικράτειας ξεκίνησε σήμερα και συνεχίζεται και σήμερα. Στο Αγρίνιο προς ώρα τηρείται στάση αναμονής!

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταθέσει μέσα στο Νοέμβριο ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα καθορίζεται ο νέος δικαστικός χάρτης. Μέχρι στιγμής η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι θα γίνουν καταργήσεις πρωτοδικείων και συγχωνεύσεις ειρηνοδικείων. 

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθανάσιος Πετρόπουλος, . μετ’ εκπλήξεως από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, στην οποία συμμετέχει μέλος της ολομέλειας, ο Δημήτρης Φινοκαλιώτης πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενημερωθήκαμε ότι εκτός από την κατάργηση των πρωτοδικείων, η επιτροπή έχει αποφασίσει να καταργήσει και 3 εφετεία στην Ελλάδα.
Η λογική της κυβέρνησης από ό,τι καταλαβαίνουμε είναι η δημιουργία ενός εφετείου σε κάθε Περιφέρεια της ελληνικής επικράτειας. ….”

[ad_2]

Related posts

Οι ευχές του Δημάρχου Αγρινίου/”Ας τολμήσουμε να ονειρευτούμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας”

aitoloakarnanianews

Φθηνότερο ρεύμα για ευάλωτα νοικοκυριά

aitoloakarnanianews

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι 35 υποψήφιοι που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο-Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο