AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εργασιακα

Απεργούν αύριο οι φυσικοθεραπευτές – Aftodioikisi.gr

[ad_1]

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε να προχωρήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – ΠΣΦ ΝΠΔΔ, ως μέτρο αντίδρασης στα επαίσχυντα, όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα επιστροφών (rebate και claw-back).

Ειδικότερα, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές απεργούν –αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου– και συγκεντρώνονται έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12:00, για να διαμαρτυρηθούν για τα μνημονιακά μέτρα του clawback και του rebate, που υφίστανται από το 2013 και υποχρεώνουν στην επιστροφή δεδουλευμένων που παρέχονται  στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, (βάσει μιας συμφωνημένης τιμής αποζημίωσης), επειδή νοσούν περισσότεροι πολίτες από αυτούς που προϋπολογίζει ο ΕΟΠΥΥ.

Τη φετινή χρονιά τα ποσά που θα επιστρέψουν οι φυσικοθεραπευτές υπολογίζονται σε 30.000.000 ευρώ. 

Οι φυσικοθεραπευτές απαιτούν:

•    Την αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία και ειδικά για τη φυσικοθεραπεία, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων, όπως προκύπτουν κάθε έτος.

•    Την άμεση κατάργηση του Νόμου για το Claw-back και το Rebate, καθώς η χώρα έχει αποδεσμευτεί από την επιτήρηση των θεσμών

Στην απεργία συμμετέχουν και οι φυσικοθεραπευτές του Δημόσιου τομέα (Δομές Υγείας και Πρόνοιας) που συμπαραστέκονται και υπάρχει και στήριξη από την ΑΔΕΔΥ  και την ΠΟΕΔΗΝ

[ad_2]

Source link

Related posts

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕ…ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2024-ΠΟΙΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΑ 62! ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!

ΓΣΕΕ: Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Δήμος Ηλιούπολης: Διοίκηση και εργαζόμενοι κινούνται νομικά κατά επιχειρηματία που επιτέθηκε σε υπαλλήλους

Αφήστε ένα σχόλιο