AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

ΑΠΟΕΛ: Ο τίτλος έχει τη δική του ιστορία (πέρσι και φέτος)

[ad_1]

Ο ΑΠΟΕΛ πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Άρη Λεμεσού (15/2, 20:00), έχοντας απολέσει τη διαφορά 7 πόντων που είχε υπέρ του την 17η αγωνιστική, σε ένα ματς ωστόσο που δεν κρίνει τον τίτλο, απλά δίνει «ψυχολογική ντόπα» στο νικητή.

Ο ΑΠΟΕΛ, δεν άδειασε χώρο στην τροπαιοθήκη με το πέρας της 17ης αγωνιστικής, όταν δηλαδή είχε αυξήσει τη διαφορά από τον Άρη στο +7 και ασφαλώς, ούτε τώρα τον… γέμισε επειδή εκμηδενίστηκε η απόσταση.

Ο φετινός πρωταθλητής δεν θα κριθεί την Πέμπτη στο ΓΣΠ (15/2, 20:00), αλλά στη β΄ φάση του μαραθωνίου και δη στο δεύτερο μισό του μίνι πρωταθλήματος 10 αγωνιστικών. Εκτός από το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ θα τα πει άλλες 2 φορές στα πλέι οφ με τον Άρη, η «προϊστορία» δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως θα χαθούν αρκετοί βαθμοί στη συνέχεια από όλες τις ομάδες και ως εκ τούτου καμία διαφορά δεν διασφαλίζει σε κανέναν τίποτα.

Για παράδειγμα, πέρσι ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στα πλέι οφ καβάλα στ΄άλογο και από πολλούς είχε χαρακτηριστεί ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να σηκώσει την «κούπα». Είχε κερδίσει στην ουρά της α΄ φάσης του πρωταθλήματος την Ομόνοια (2-0) και τη Νέα Σαλαμίνα (3-0), διατηρώντας απόσταση 2 βαθμών από την ΑΕΚ και 6 από τον (μετέπειτα πρωταθλητή) Άρη. Μπήκε υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις στη β΄φάση, ωστόσο έχασε τον προσανατολισμό του και τερμάτισε στη 2η θέση, 3 βαθμούς πίσω από τους πράσινους της Λεμεσού.

Το επικείμενο ντέρμπι, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται καθοριστικό για τον ΑΠΟΕΛ. Ούτε θα λέει κάτι ουσιαστικά εάν βρεθεί στο +3 από τον Άρη, ούτε εάν πάει στο -3, ούτε εάν παραμείνουν ως έχουν τα βαθμολογικά δεδομένα.

Πρόκειται ουσιαστικά για ματς, το οποίο ο ΑΠΟΕΛ θέλει πάση θυσία να κερδίσει για να πάρει κυρίως ψυχολογικό αβαντάζ. Θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους «γαλαζοκίτρινους» να… επιστρέψουν μετά από δύο σερί ισοπαλίες (ΑΕΚ 2-2, ΑΕΛ 1-1), πανηγυρίζοντας μπροστά στον κόσμο τους τη νίκη επί των περσινών πρωταθλητών. Σε μία κούρσα… κλειστών στροφών και λεπτών ισορροπιών, τα πάντα παίζουν το ρόλο τους.

[ad_2]

Source link

Related posts

Ανάμεσα σε Γκάβι και Γκαρνάτσο ο Καλογερόπουλος: Υποψήφιος για Golden Boy του 2024!

Σάκκαρη: «Τέσσερις – πέντε Έλληνες ισοδυναμούν με 300»

Champions League: Τα 21 γκολ της βραδιάς (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο