AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Αποκάλυψη Bloomberg: «Φρένο» στην χερσαία εισβολή αποφάσισε το Ισραήλ

[ad_1]

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει την επίθεση στη Γάζα υπό την πίεση των ΗΠΑ, μετέδωσε το Bloomberg. ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες ασκούν πιέσεις στο Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα προκειμένου να αγοράσουν χρόνο για τις εν εξελίξει μυστικές συνομιλίες για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες στο πρακτορείο ειδήσεων.

Οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, είναι λεπτές και μπορεί να αποτύχουν, σημείωσαν οι ίδιες πηγές. Πρόσθεσαν, ωστόσο, ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Χαμάς μπορεί να απελευθερώσει μερικούς από τους αμάχους που έπιασαν οι μαχητές της στις 7 Οκτωβρίου, χωρίς να απαιτήσει ως αντάλλαγμα να απελευθερώσει κρατούμενους και το Ισραήλ.

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις στην προοπτική μιας καθυστέρηση της επέμβασης στη Γάζα, το Ισραήλ συμφώνησε υπό την πίεση των ΗΠΑ να περιμένει, όπως ανέφεραν οι πηγές.

Η Χαμάς απελευθέρωσε Αμερικανούς ομήρους

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (20/10), ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα, ανακοίνωσε ότι μια Αμερικανίδα και η κόρη της, που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους».

Η Χαμάς ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων, πρόσθεσε ο Ουμπάιντα.

Ο Αμπού Ομπαϊντά πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή γίνεται «για να αποδείξουμε στον Αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψεύτικοι και αβάσιμοι».

Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι δύο Αμερικανοί όμηροι θα απελευθερωθούν από τη Χαμάς, σύμφωνα με τον Barak Ravid του Axios.

Η απελευθέρωση ήταν ένα μονομερές βήμα που έγινε από τη Χαμάς και δεν έγινε ως μέρος μιας συμφωνίας, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο.Ο Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε ότι έχει παραλάβει τους δύο ομήρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

13ο πακέτο κυρώσεων σε όσους στηρίζουν πόλεμο στην Ουκρανία

Διαφωνίες Κιέβου και Ουάσινγκτον για την αντεπίθεση αποκαλύπτει η Washington Post

Δώστε μας τα F-16 για να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Αφήστε ένα σχόλιο