AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Αποκατάσταση διαφάνειας, άμεσες πληρωμές το μήνυμα Αυγενάκη από ΟΠΕΚΕΠΕ

[ad_1]

Για καινούργια ημέρα στον ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου με την προσωρινή διοίκηση, τους νέους διευθυντές του οργανισμού, αλλά και με εργαζομένους και εκπροσώπους στα γραφεία του Οργανισμού.

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης στόχος είναι να διανείμει «τις κοινοτικές ενισχύσεις την ώρα τους με διαφάνεια, με συνέπεια» υπογραμμίζοντας ότι «θα αποκαταστήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες αγρότες και πόσο οργανισμός θα γίνει υπόδειγμα».

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα στελέχη του Οργανισμού λέγοντας ότι «βγαίνουν στο προσκήνιο» και θέλουν να προσφέρουν για να χτιστεί ένας σύγχρονος και λειτουργικός ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο υπουργός, εμφανίστηκε διατεθειμένος να δείξει εμπιστοσύνη στα μέλη του ΟΠΕΚΕΠΕ και στην διάθεση των εργαζομένων καθώς, όπως αναφέρε και ο ίδιος, «τα στελέχη του οργανισμού είναι αξιότιμα και έμπειρα». Επιθυμία του Υπουργού είναι να «βγουν στο προσκήνιο» χρήσιμοι άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν πραγματικά να βοηθήσουν τον κλάδο. Ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε από τα μέλη του ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσουν με τον έλεγχο των 16.000 δεσμευμένων ΑΦΜ, από το 2014, για να προχωρήσουν ταχύτατα με τις πληρωμές που έχουν εκδικαστεί και οι δικαιούχοι έχουν δικαιωθεί.

Επιπλέον ζήτησε μια νέα συνάντηση τις επόμενες εβδομάδες με όλα και πάλι τα μέλη του οργανισμού για να ακούσουν και να συζητήσουν τις προτάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς στόχος του Υπουργού αποτελεί η ενίσχυση του ΟΠΕΚΕΠΕ θεσμικά και λειτουργικά, με ξεκάθαρα πλαίσια και κανόνες.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στην επίσκεψη αποτέλεσε η πληροφορική υποστήριξη η οποία θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη τόσο με το Ευρωπαϊκό Σύστημα όσο και με τα Περιφερειακά Τμήματα. Ο υπουργός τόνισε το γεγονός έλλειψης συνεργασίας μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ και των Περιφερειακών Τμημάτων στο παρελθόν και δεσμεύεται να βάλει ένα τέλος. «Δεν είναι κανείς μόνος του, είμαστε μαζί, είμαστε μια ομάδα και επιθυμούμε να δουλέψουμε συντονισμένα και συγχρονισμένα για να κάνουμε το καλύτερο για να εξυπηρετήσουμε ένα και μοναδικό σκοπό: τους αγρότες τους δικαιούχους των αγροτικών ενισχύσεων» ανέφερε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης επισήμανε ότι η επίσκεψη του κ. Αυγενάκη στον οργανισμό «δίνει το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο δέσμευση όλων στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό «για να βελτιωθεί η εικόνα, η αξιοπιστία και η εγκυρότητα» για να γίνονται «πάντα στην ώρα τους οι πληρωμές των αγροτών. Κύριο μέλημά μας είναι να πληρώνουμε εγκαίρως, σωστά και δίκαια» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα «να ενισχύσει την αξιοπιστία του οργανισμού».

Τέλος, ο κ. Μπαμπασίδης υπογράμμισε «ότι έγινε στο παρελθόν θα το αφήσουμε πίσω μας με σκληρή δουλειά, για να βελτιώσουμε την εικόνα του Οργανισμού και να κερδίσουμε το στοίχημα και να φέρουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη θέση που του αξίζει».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ανδρονίκη Βασιλούλη ανέφερε «Η δέσμευση των εργαζομένων παραμένει αυτή που ήταν πάντα, να είμαστε δίπλα στον αγρότη και να δουλεύουμε σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.». Όπως είπε αναμένεται να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος με το ΥΠΑΑΤ «έχοντας όλοι ως κοινό στόχο την εξυπηρέτηση του αγρότη, μέσα από τις παροχές υπηρεσιών ενός ισχυρού Οργανισμού Πληρωμών».

Φωτογραφία: Γεωργία Καραμαλή

[ad_2]

Source link

Related posts

Ζωντανή η πιθανότητα για πληρωμή εντός εβδομάδας στο αγροτικό πετρέλαιο

Στις 25 – 27 Απριλίου ο Διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου στην Σπάρτη

6.600 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΠΑΘΑΝ .…ΣΟΚ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΔΙΣΥ- ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!!

Αφήστε ένα σχόλιο