AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Απομείωση ισχύος στα νησιά ή αποστρατιωτικοποίηση; Σε ποια φάση βρισκόμαστε; Γιώργος Καμπάς

[ad_1]

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς, μιλά για την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία χρόνια. Απόδειξη η δήλωση του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, ότι όλα τα προγράμματα θα επαναξιολογηθούν.

Ο Στρατηγός Καμπάς μιλά για την «απομείωση ισχύος» με την απόσυρση οπλικών συστημάτων από τα νησιά. Επί της ουσίας πρόκειται για μερική αποστρατιωτικοποίηση. Αναφέρεται στις πρόσφατες ευχαριστίες των Ουκρανών για τα Στίνγκερ που η ελληνική κυβέρνηση έστειλε και θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά σοβαρό το γεγονός της επιβεβαίωσης αποστολής τέτοιων όπλων εκτός Ελλάδας. Τονίζει ότι αν δεν βρεθεί λύση για την αντικατάσταση της αντιαεροπορικής άμυνας των νησιών που οδηγείται σε απαξίωση , θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Μιλά για τα ελληνοτουρκικά όπως διαμορφώνονται μετά από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Αθήνα και δεν κρύβει τις ανησυχίες του.

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά αλλά και έκκληση να ασχοληθεί η ηγεσία με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για να μπει ένα φρένο στις μαζικές παραιτήσεις που αποτελούν πλέον μεγάλο κίνδυνο για το στράτευμα.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

[ad_2]

Source link

Related posts

Οι αντιδράσεις των αποφοίτων ΑΣΣΥ δεν αφήνουν περιθώρια-Αναβαθμίστε τα πτυχία τους-Επιλύστε το βαθμολογικό

aitoloakarnanianews

EL – Μπάιντεν: Υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό του Ιράκ στον Λευκό Οίκο

Στην Ελλάδα και επίσημα η διοίκηση της επιχείρησης «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, vid

Αφήστε ένα σχόλιο