AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Απονομή Ξίφων σε Αξκούς Προέλευσης ΕΜΘ στο ΣΞ

[ad_1]

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) νοιώθει απόλυτα δικαιωμένο και καταγράφει άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο ενεργητικό του καθώς σύμφωνα με το Φ.463/98/504369/Σ.364/5-3-24/ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ το διάστημα από 26 μέχρι 29 Μαρ 2024, θα πραγματοποιηθούν τελετές απονομής ξίφων σε ε.ε.  Αξκούς οιοσδήποτε προέλευσης, πλην αποφοίτων ΣΣΕ-ΣΣΑΣ. Μάλιστα πρόκειται για 1800 Αξκούς που θα κληθούν να παραλάβουν το Ξίφος τους και σε αυτούς θα περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και ΕΜΘ.

Επειδή το τελευταίο διάστημα πολλοί «όψιμοι» συνδικαλιστές προσπαθούν να παρουσιάσουν ανωτέρω γεγονός ως δική τους επιτυχία ενώ ουσιαστικά ουδέποτε ασχολήθηκαν – ενδιαφερθούν για εν λόγω θέμα πόσο μάλλον και για την απονομή ξίφων στους ΕΜΘ, είμαστε αναγκασμένοι στα πλαίσια «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» να θυμίσουμε τα κάτωθι:

1. Ο νυν Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ε.Σ., σε επιστολή του την 1-6-2020 προς τον ιστότοπο kranos.gr με θέμα «ΑΠΟΝΟΜΗ ΞΙΦΩΝ ΣΕ ΑΞΚΟΥΣ ΕΔ-ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ» έθεσε από τότε δημόσια το θέμα της πολύ μεγάλης καθυστέρησης στην απονομή ξίφων σε μη απόφοιτους ΑΣΕΙ και υπήρξε ο πρώτος στρατιωτικός συνδικαλιστής που έθιξε το θέμα της μη απονομής ξίφων στους ΕΜΘ αν και το δικαιούνταν (ν.4609/2019).

https://www.kranosgr.com/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b7-%ce%be%ce%b9%cf%86%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%ce%be%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b5%ce%b4-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%b5%cf%84%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%ba/

2. Το ΠΑ.Σ.Ε.Σ. εξέδωσε το αριθμ.πρωτ. 74/13-12-2023/ΠΑ.Σ.Ε.Σ. με θέμα «Ξίφη – Διαμνημονεύσεις» όπου μερικούς δηλαδή μήνες πριν, έθεσε επιτακτικά το θέμα με έγγραφό του προς τον κ. ΥΕΘΑ.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑ.Σ.Ε.Σ. ΞΙΦΗ – ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ

-2-

Η παρέμβαση του ΠΑ.Σ.Ε.Σ. πήρε μεγάλη έκταση και δεν είναι τυχαίο ότι έγινε θέμα από ενημερωτικά site που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΕΔ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

α. https://www.militaire.gr/axiomatikoi-choris-xifi-epistoli-toy-pases/.

β.https://www.enoplos.gr/2023/12/blog-post_698.html?m=1

3. Οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Συμεών Κουπελόγλου (Α  Θεσσαλονίκης) και Στυλιανός Φωτόπουλος (Α Ανατολικής Αττικής) , κατέθεσαν την 2365/21-12-2023 ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα «Ξίφη – Διαμνημονεύσεις» βάση του ανωτέρω εγγράφου του ΠΑ.Σ.Ε.Σ. ζητώντας την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών χορήγησης ξίφων στους εξ Ανθυπασπιστές Αξκούς όλων των θεσμών προέλευσης.

4. Ο κ. ΥΕΘΑ απάντησε με το Φ.900α/1216/19186/26-1-2024/ΥΠΕΘΑ όπου ουσιαστικά παραδεχόταν μεν τις καθυστερήσεις στην απόδοση ξίφων αλλά  «ατυχώς» ανέφερε πως αυτό γίνεται διότι θα πρέπει να αποδίδονται ανελαστικά πρώτα στους Αξκούς προερχόμενους από ΑΣΕΙ γιατί αυτοί το φέρουν απαραίτητα στη στολή τους.

5. Το ΠΑ.Σ.Ε.Σ. επανήλθε με νέο έγγραφο προς τον κ. ΥΕΘΑ, με στοιχεία αριθμ. πρωτ. 20/3-2-2024 «διαμαρτυρόμενο» για την ανωτέρω απάντηση στη Βουλή των Ελλήνων αφού και οι εξ Ανθστών Αξκών φέρουν ξίφος ανελαστικά σε σειρά στολών τους. Η παρέμβαση του ΠΑ.Σ.Ε.Σ. πήρε πάλι μεγάλη έκταση και δεν είναι τυχαίο ότι έγινε πάλι θέμα από ενημερωτικά site  που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΕΔ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

https://armyvoice.gr/2024/02/xifi-kai-diamnimonefseis-adikia-eis-varos-axiomatikon/

https://www.enoplos.gr/2024/02/blog-post_4.html?m=1

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, είναι πιστεύουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πόσο καταλυτική ήταν η παρέμβαση του ΠΑ.Σ.Ε.Σ. ώστε σύντομα (με καθυστερήσεις τεσσάρων (4) και άνω ετών), να απονεμηθούν 1800 ξίφη στους δικαιούχους τους.

Δέον όπως δημόσια ευχαριστήσουμε τους Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Συμεών Κουπελόγλου (Α  Θεσσαλονίκης) και Στυλιανό Φωτόπουλο (Α Ανατολικής Αττικής) που ανέδειξαν το θέμα δια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και φυσικά τους δημοσιογράφους – στρατιωτικά ενημερωτικά site,  που στήριξαν εξ αρχής το δίκαιο αίτημά μας.

[ad_2]

Source link

Related posts

Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά «περνά» από το Βερολίνο

Τα ψέμματα πίσω από μία τεμενάδα

«Η παρακμή θα καταλήξει νομοτελειακά σε τραγωδία»-Παν. Γερογλής

Αφήστε ένα σχόλιο