AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Απόβαση αγροτών στο κέντρο της Αθήνας | Ειδησεις

[ad_1]

Ταυτόχρονες δράσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας την ώρα του συλλαλητηρίου.

Περαιτέρω πίεση προς την κυβέρνηση επιχειρούν να ασκήσουν οι αγρότες με τη μεγάλη συγκέντρωση – συλλαλητήριο που ετοιμάζουν για την επόμενη Τρίτη στην Αθήνα, μία ακριβώς εβδομάδα μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως τονίζουν, κανένα από τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκε από την κυβέρνηση, οπότε είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Πάντως, αν και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια χθες το μεσημέρι οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων και της καθόδου στην Αθήνα, εκφράστηκαν και ορισμένες διαφορετικές απόψεις.

“Στην Αθήνα θα κατέβουμε με όσο περισσότερα τρακτέρ μπορούμε”, δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι διαμαρτυρόμενοι δεν θα μείνουν μόνο για μια ημέρα στην Αθήνα, καθώς πέραν των σκέψεων για τις μορφές των κινητοποιήσεων τους, υπάρχουν και διαδικαστικά ζητήματα, που αφορούν τους χρόνους και τις ταχύτητες των τρακτέρ που θα φτάσουν στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης και οι αγρότες θα κληθούν να φύγουν το βράδυ για να γυρίσουν στις περιοχές τους.

«Δεν δόθηκε καμία πειστική απάντηση στα αιτήματά μας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», τονίζει ο κ. Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας. «Ζητήσαμε αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν μας το έδωσαν. Πριν από τη συνάντηση μας έδιναν επιστροφή ειδικού φόρου 83 εκατ., τόσα μας δίνουν και μετά», εξηγεί ο κ. Τζέλας.

Αναφορικά με τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε πως μέχρι τις αρχές Απριλίου, όταν θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, “είναι πολύ πιθανό οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν μειωθεί”. Και πρόσθεσε: “Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπήρξαν αποτυχίες στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ [Κοινή Αγροτική Πολιτική], αλλά δήλωσε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τώρα, αναφερόμενος στο μέλλον”.

Τέλος, σχετικά με τις επιδοτήσεις για το αγροτικό φύλλο (οι οποίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο της ΚΑΠ), ο κ. Τζέλας είπε ότι πως ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους των αγροτών που συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Μαξίμου την περασμένη Τρίτη να υποβάλουν παράπονα για τυχόν αδικίες στην αγορά του αγροτικού φύλλου. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας κατέληξε: “Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν έξυσε τον πάτο του βαρελιού όπως είχε υποσχεθεί. Ήδη από τη Δευτέρα οι αγρότες κατευθύνονται με κάθε μέσο προς την Αθήνα, ενώ την Τρίτη αναμένεται να φτάσουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, κυρίως από τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, αγρότες από πολλά μέρη της Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν δράσεις στήριξης της κινητοποίησης της Αθήνας. Οι αγρότες καλούν και τους πολίτες της πρωτεύουσας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Η κυβέρνηση έχει επισημάνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παροχές προς τους αγρότες. Ωστόσο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρεί ότι παρά τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου φθίνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

ΕΦΕΤ: Τι να προσέξουμε την περίοδο της Σαρακοστής | Ειδησεις

Κερατσίνι: «Μαμά δεν θέλω να έρθει ο παππούς» – 78χρονος βίαζε την ανήλικη εγγονή του από το 2017 | Ειδησεις

Επικοινωνία του Χακάν Φιντάν με τον Άντονι Μπλίνκεν | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο