AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Από Δευτέρα (8/1) η μεταστέγαση του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου

[ad_1]

Αναστέλλεται η λειτουργία του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου, για τη Δευτέρα 8/1/2024 και την Τρίτη 9/1/2024, προκειμένου να γίνει η μεταστέγασή του, από το ενοικιαζόμενο κτήριο επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 109, στο νέο δημοτικό κτήριο, επί των οδών Χρήστου Κυριλή & Γεωργίου Παπανδρέου, (περιμετρική οδός Αγρινίου).

Το σχολείο θεωρείται πρότυπο από πλευράς βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς οι παροχές του είναι καινοτόμες και πρωτοποριακές. 

Καταρχάς χρησιμοποιεί αποκλειστικά την ηλιακή ενέργεια με ένα υπερσύγχρονο φωτοβολταϊκό σύστημα τόσο για τη θέρμανση όσο και για την ψύξη όλων των χώρων του σχολείου. Στη συνέχεια η ηλιακή ενέργεια αποθηκεύεται σε ένα σύστημα μπαταριών και αποδίδεται στην κεντρική μονάδα κλιματισμού και σε όλες τις συσκευές, καθιστώντας το σχολείο εντελώς αυτόνομο. Διαθέτει έναν όμορφο ταρατσόκηπο όπου το φυτεμένο δώμα είναι μέρος του κτιρίου ενώ για τις υδατικές ανάγκες των φυτών και του πρασίνου χρησιμοποιείται το νερό της βροχής που αποθηκεύεται σε υπόγεια δεξαμενή.

Ενα σχολείο από το μέλλον στο Αγρίνιο-2
 

Αρα οι μαθητές θα πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι σε μία νέα κουλτούρα φροντίδας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ το νέο σχολείο εχει επίσης αίθουσες αγγλικών, εργαστήρια χημείας και φυσικής, ιατρείο, WiFi και αμφιθέατρο 202 θέσεων

[ad_2]

Related posts

Στην Βουλή η καταγγελία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την αλλαγή των όρων Αναπτυξιακού Προγράμματος

aitoloakarnanianews

Πιστιόλας: Δεν θα αφήσουμε τον Δήμο να γίνει ξέφραγο αμπέλι και παραμάγαζο

aitoloakarnanianews

O Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου συμμετέχει στην Black Friday

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο