AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Από το άδεια σούπερ μάρκετ στα άδεια γήπεδα | Ειδησεις

[ad_1]

Δυσπραγία στα οικονομικά των νοικοκυριών και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μέτρα κατά της οπαδικής βίας.

Ο σοβαρός τραυματισμός ενός ατυχούς αστυνομικού δεν είναι ένα απλό περιστατικό. Εντάσσεται σε μια σειρά βίαιων επεισοδίων, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στα γήπεδα όλων των αθλημάτων.

Από τα σχολεία σε υποβαθμισμένες, λαϊκές γειτονιές – το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλά τέτοια περιστατικά – μέχρι τα γήπεδα και την οπαδική βία, αυτό το οποίο επιβεβαιώνεται είναι ότι νέοι άνθρωποι μεγαλώνουν σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που δεν τους δίνει προοπτική.

Ως αποτέλεσμα, αυτή η έκρηξη της “αρνητικής ενέργειας”, το μίσος για κάθε θεσμική έκφραση – επειδή θεωρείται ως εχθρός, ως εχθρός που καταστρέφει τα όνειρά τους – κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Παράλληλα, η αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξέσπασε με αντικείμενο τα μέτρα ενάντια στην οπαδική βία. Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κρατήσει το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες και πάντα αποφάσιζε να το κάνει. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία στο γήπεδο, αντιτίθεται σε όλους τους οπαδούς. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, είναι εναντίον όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Τιμωρητικές πολιτικές παντού, χωρίς σκοπό και αποτέλεσμα. Και την κατηγόρησε για έλλειψη πολιτικής βούλησης. Και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός απάντησε για την ” έλλειψη πολιτικού θάρρους “να στηρίξει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Για την ακρίβεια στα τρόφιμα και τα άδεια σούπερ μάρκετ, τα πράγματα είναι λίγο – πολύ γνωστά. Εκτός από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα που ήταν χαρούμενος όχι μόνο για την επίσκεψη που του έκανε – στη ΔΙΜΕΑ πήγε – ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και που από τελευταίος στη λίστα του υπουργικού συμβουλίου βρέθηκε σχεδόν πρώτος στα επικοινωνιακά της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός δεν νομίζω να είναι τόσο ενθουσιασμένος. Με τα «καλάθια» ασχολούνταν και έκανε διαπιστώσεις. Ενδιαφέρουσες αλλά ανεπαρκείς.

[ad_2]

Source link

Related posts

Συγκλονίζει θύμα του YouTuber Hayate: Πλήρωναν μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν – Πότιζε 15χρονα αλκοόλ | Ειδησεις

Νεκρός ο άνδρας που πυροβολήθηκε έξω από πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο | Ειδησεις

Απεργία 17/4: “Παραλύει” η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜMM-Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο