AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Αρκαδία: «Πίστεψα ότι ήρθε το τέλος της ζωής μου» – Συγκλονίζει η επιβάτιδα λεωφορείου που κρεμόταν σε γκρεμό

[ad_1]

Συγκλονίζει η 21χρονη Μαρία, μοναδική επιβάτης στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού όταν ο οδηγός έπαθε ανακοπή και έχασε τη ζωή του πάνω στο τιμόνι.

Η μαρτυρία της στο MEGA και στο LIVE NEWS καθηλώνει. Στα 21 της χρόνια έζησε, όπως λέει, την πιο δυσάρεστη περιπέτεια της ζωής της, στιγμές και σκηνές που θα θυμάται για πάντα.

«Σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή Μαρία εντάξει εδώ πέθανες τώρα, τέλος, ό,τι έζησες έζησες»

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Λουτρά Ηραίας – Τρίπολη και στην περιοχή Λαγκάδια της Αρκαδίας ο οδηγός υπέστη ανακοπή. Το βαρύ όχημα αρχίζει να κινείται ανεξέλεγκτο και η νεαρή κοπέλα βλέπει στον βάθος ένα γκρεμό.

«Νόμιζα ότι είχε σκύψει»

«Εγώ νόμιζα στην αρχή ότι είχε σκύψει ο άνθρωπος. Μόλις βλέπω ότι φεύγουμε από τον δρόμο, λέω εδώ κάτι γίνεται. Δεν υπήρχε χειρόφρενο, το χειρόφρενο ήταν στην μεριά του από ότι έμαθα. Εκείνη τη στιγμή εγώ τα είχα χάσει εν τω μεταξύ, δεν ξέρω τι μου γινόταν. Έβλεπα τον άνθρωπο να πεθαίνει και εμείς να… Το λεωφορείο να φεύγει».

Κάθε δευτερόλεπτο εκείνες τις στιγμές μοιάζει αιώνας. Η κάθε της κίνηση γίνεται ενστικτωδώς.

«Μόλις βλέπω ότι εμείς πέφτουμε στον γκρεμό, ότι έφευγε το λεωφορείο, πήγα και ξάπλωσα ανάμεσα στο διάδρομο, για να κρατηθώ, δεν κατάλαβα για πιο λόγο το έκανα αυτό. Μόλις βλέπω ότι το λεωφορείο σταμάτησε, ότι βρήκε και ότι είμαι ακόμα ζωντανή, σηκώθηκα, πάτησα ότι κουμπιά βρήκα μπροστά μου. Ανοίγει η πόρτα, ευτυχώς που άνοιξε, παίρνω την τσάντα μου, το κινητό μου και πώς κατέβηκα, ένα θεός ξέρει».

Η ίδια ξέρει ότι σώθηκε από καθαρή τύχη, επειδή το λεωφορείο βρήκε σε μπάζα που υπήρχαν στην πορεία του, έκοψε ταχύτητα και σταμάτησε στο χείλος του γκρεμού.

«Βρήκε το λεωφορείο κάτω στα μπάζα και σταμάτησε εκεί πέρα, πάτησα τα κουμπιά και άνοιξε η πίσω πόρτα».

«Μιλούσα στον οδηγό και έδειχνε μια χαρά»

Μέσα στο λεωφορείο βρισκόταν ο άτυχος οδηγός και η ίδια, που κάθισε πίσω του για να μιλάνε κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

«Ο άνθρωπος ήταν μια χαρά, μιλάγαμε, ειδικά από τα Τρόπαια και μετά, μέχρι στο σημείο που φτάσαμε εκεί που έγινε και το ατύχημα , ο άνθρωπος ήταν μια χαρά».

Τίποτα δεν έδειχνε τα όσα θα ακολουθούσαν. Ο οδηγός ήταν ομιλητικός και δραστήριος. Γι΄ αυτό, όταν τον είδε να πέφτει αριστερά, το μυαλό της δεν πήγε στο κακό.

«Όταν περάσαμε το Λευκοχώρι βασικά πριν φτάσουμε στα Λαγκάδια, κάτι πάτησε στη ρόδα του λεωφορείου και ακουγόταν από πίσω ‘’τουκ τουκ’’ όπως πατάμε μία πέτρα, λογικά πέτρα θα ήταν. Κατέβηκε κάτω το είδε, ανέβηκε ο άνθρωπος, έκατσε στη θέση του, πιάνει το κινητό στα χέρια και ξεκινάει».

«Άνοιξα μόνη μου την πόρτα»

Η νεαρή απεγκλωβίζεται και ειδοποιεί τις Αρχές που σπεύδουν στο σημείο ταχύτατα.

«Δεν ήταν κάποιος εκείνη τη στιγμή. Όταν βγήκα εγώ από το λεωφορείο δεν ήταν κανείς. Βγήκα, πήρα το πρώτο τηλέφωνο που βρήκα μπροστά μου. Αν άνοιγε η μπροστινή πόρτα θα αυτοκτονούσα μόνη μου για την ακρίβεια δηλαδή ασυνείδητα όπως τα έκανα όλα αυτά θα έπαιρνα την τσάντα και θα έφευγα και θα έπεφτα μόνη μου στον γκρεμό. Πάλι καλά που άνοιξε η πίσω πόρτα, πήρα τη τσάντα μου και έφυγα κατευθείαν».

Ο θάνατος του 47χρονου διαπιστώνεται λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, με την τραγική είδηση να βυθίζει στο πένθος τους στενούς συγγενείς και τους συναδέλφους του.

Όλοι όσοι γνώριζαν τον οδηγό έλεγαν πως ο 47χρονος είχε κάνει πρόσφατα τσεκ απ που δεν είχε δείξει κάτι ανησυχητικό. Συνέχιζε να δουλεύει και να συλλέγει δίσκους βινυλίου που ήταν το αγαπημένο του χόμπι.

Σοκαρισμένος ο πατέρας της

Ο πατέρας της νεαρής που διασώθηκε ενημερώθηκε για τα όσα έγιναν από την κόρη του.

«Με πήρε τηλέφωνο μόλις κατέβηκε, μέσα στην ερημιά. Σήμερα συνειδητοποίησε ότι έχει γίνει. Δεν μπορώ να ηρεμήσω. Δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. Δεν έχει καταλάβει πως βγήκε. Αφού είχε γκρεμό μπροστά, αν άνοιγε η μπροστινή πόρτα, θα έπεφτε στο κενό».

«Χρειάστηκε αρκετή ώρα για να αντιμετωπιστεί το γεγονός. Ήταν πολύ επικίνδυνη η στάση που βρέθηκε το λεωφορείο, είχε κρεμαστεί όλο σε ένα δυσθεώρητο ύψος, από κάτω το απόλυτο χάος και χρειάστηκε συντονισμένη επέμβαση από πλευράς πυροσβεστικής και των εμπλεκομένων υπηρεσιών», είπε ο δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Φούλης.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι πέρυσι έφυγε από τη ζωή και ο πατέρας του αδικοχαμένου 47χρονου από καρδιά, με τον Γολγοθά που ανεβαίνουν η μητέρα και η γιαγιά του άτυχου οδηγού να φαντάζει ατελείωτος.

«Ευτυχώς δεν άνοιξε η μπροστινή πόρτα»

Η επιβάτιδα του λεωφορείου, Μαρία Ξινή, μίλησε και ζωντανά στο LIVE NEWS για τα όσα βίωσε.

«Μιλούσαμε με τον άνθρωπο ήταν μια χαρά. Μετά χτυπήσαμε μία πέτρα και ο άνθρωπος κατέβηκε να δε τι είχε γίνει. Ανέβηκε πάλι, πήρε το κινητό του και ξεκίνησε. Μόλις ξεκίνησε έπεσε ανάμεσα στο τιμόνι και στην πόρτα. Εγώ σκέφτηκα πως έσκυψε για να πιάσει κάτι. Όταν είδα πως βγήκαμε από τον δρόμο πήγα εκεί και είδα πως είχε χάσει τις αισθήσεις του. Κάθισα ανάμεσα από το καθίσματα και σκεφτόμουν πως τώρα θα πεθάνω. Μετά πάτησα κάτι κουμπιά και άνοιξε η πόρτα. Ευτυχώς άνοιξε η πίσω γιατί εάν άνοιγε η μπροστινή τότε θα αυτοκτονούσα μόνη μου. Θέλω να πως πως δεν είναι δρόμοι αυτοί. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

[ad_2]

Related posts

Δήμος Αγρινίου: διαδικτυακή δράση  «Οι Επιδημίες του χειμώνα – Οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν»

aitoloakarnanianews

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς φτάσαμε στο «εκλογές τέλος» – Οι έντονοι διάλογοι Κασσελάκη με Γεροβασίλη από το βήμα

aitoloakarnanianews

Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Χαλκιόπουλο από τις 5 έως 7 Απριλίου 

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο