AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Αρνητικό ρεκόρ 4ετίας στις Κινεζικές μετοχές

[ad_1]

Χρηματιστήριο της Σαγκάης

Στο χαμηλότερο επίπεδό του από την εποχή πριν την πανδημία υποχώρησε σήμερα ο βασικός Κινεζικός χρηματιστηριακός δείκτης CSI-300, στον οποίο περιλαμβάνονται υψηλής ρευστότητας μετοχές μεγάλων εταιρειών της Κίνας, εισηγμένων στα χρηματιστήρια αξιών της Σαγκάης και του Σενζέν.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης απώλεσε σήμερα το 1,3% της αξίας του, για να περιοριστεί στις 3.463 μονάδες, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδό του από το 2019. Σε όρους Δολαρίου ΗΠΑ, ο δείκτης έχει χάσει περίπου το 15% της αξίας του στο τρέχον έτος, μέχρις στιγμής.

Την απουσιά επενδυτικού ενθουσιασμού στις μεγαλύτερες κεφαλαιαγορές της Κίνας – παρά τα επίσημα ισχυρά μέτρα αναζωογόνησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος που τέθηκαν σε ισχύ από τον Ιούλιο – φαίνεται να τροφοδοτεί η αποθέρμανση του ρυθμού ανάπτυξης της Κινεζικής οικονομίας, καθώς και οι πρόσφατες υποθέσεις χρεοκοπίας μεγάλων Κινεζικών εταιρειών κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων.

Στην αρνητική συγκυρία κατά των Κινεζικών κεφαλαιαγορών συνεισφέρει και η αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας, με Αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια να αντιμετωπίζουν “πιέσεις” για έξοδο από τοποθετήσεις τους σε ορισμένες μεγάλες εταιρείες της Κίνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Για… «χούντα λοχαγών» κάνει λόγο ο φιλοκυβερνητικός τύπος, μετά από επεισόδια σε σχολή

Με κομμένη την ανάσα: Το Ισραήλ έτοιμο να ισοπεδώσει τη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς ετοιμάζει “θανάσιμες εκπλήξεις”

“Θα φτάσουμε μέχρι το Κίεβο, αν χρειαστεί”

Αφήστε ένα σχόλιο