AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Αρχές 2024 επτά συμφωνίες για εργάτες γης, θετική η Κεντρική Τράπεζα για λύση στα δάνεια συνεταιρισμών

[ad_1]

Στο ζήτημα στάθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε εκπροσώπους του συνεταιριστικού χώρου της Ελλάδας παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα στο πλαίσιο της επετειακής συνεδρίασης της ΕΘΕΑΣ για τη συμπλήρωση τριών ετών από την ίδρυσή της.

Ο υπουργός Μάκης Βορίδης, επανήλθε και στο φλέγον για το συνεταιριστικό κίνημα θέμα των κόκκινων δανείων συνεταιρισμών, αναφέροντας ότι μόλις τελευταιές ημέρες, σε ανεπίσημες συζητήσεις, υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που επηρρεάζουν πολιτικές και προτεραιότητες στην Τράπεζα της Ελλάδος, άλλαξαν τη στάση τους απέναντι στο ενδεχόμενο να βρεθεί ένας υγιής οικονομικός συμβιβασμός, που να επιτρέπει σε χρεωμένους συνεταιρισμούς να λειτουργούν παραγωγικές εγκαταστάσεις, με την προϋπόθεση ότι αυτές είναι βιώσιμες.

Όπως εξήγησε, ενώ το προηγούμενο διάστημα όλοι οι φορείς ήταν αντίθετοι στο να ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα των συνεταιρισμών για μια λύση που να μην εκποιεί άκριτα την συνεταιριστική περιουσία, τώρα ο στρατηγικός σχεδιασμός της Πολιτείας, έρχεται να επιβάλει τη διευθέτηση του ζητήματος με τρόπο που να εξυπηρετεί και τα οικονομικά συμφέροντα συνεταιρισμών. «Δεν είναι ακόμα ώριμη η ιδέα» διευκρίνησε ο κ. Βορίδης, ωστόσο σχολίασε πως πρόκειται για μια αλλαγή στάσης, αφού «εκεί που σου έλεγαν αμέσως όχι, τώρα σου λένε διερεύνησέ το».




Η επετειακή συνεδρίαση του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ), πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 με αφορμή τα τρία χρόνια από την υπογραφή του καταστατικού ίδρυσής της,  στην Αθήνα







Στην εν λόγω εκδήλωση  απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, για την πολιτική του βούληση με σκοπό την τη θεσμοθέτηση της ΕΘΕΑΣ, ως του μοναδικού θεσμικού οργάνου εκπροσώπησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας.

Στο πλαίσιο της επετειακής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, έγιναν οι παρουσιάσεις των σημαντικών πρωτοβουλιών της ΕΘΕΑΣ που αφορούν τα κάτωθι:

Ι.  Επιχειρησιακή Μελέτη της Εξαγωγικής Εταιρείας  που ιδρύει η ΕΘΕΑΣ – από εκπροσώπους της μελετήτριας εταιρείας Ernst & Young.

ΙΙ. Εργάτες γης – Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Βάσης Δεδομένων για την εύρεση εργατών γης από τρίτες χώρες – από τον Αντιπρόεδρο της ΕΘΕΑΣ κ. Χρήστο Γιαννακάκη.

ΙΙΙ.  Ενημέρωση για την πρόοδο της μελέτης της ΕΘΕΑΣ που αφορά την παραγωγική ανάταξη της Θεσσαλίας – από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΘΕΑΣ κ. Μόσχο Κορασίδη.

[ad_2]

Source link

Related posts

Στοπ στους ψευδείς πράσινους ισχυρισμούς και πρόστιμα θέλει να βάλει η Ευρωβουλή με νέο κανονισμό

Ακόμη μια χρονιά ακαρπίας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου

Nέα διάκριση για το Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο