AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

«Αυλαία» στις εκπτώσεις με αρνητικό πρόσημο στο Αγρίνιο – «Βουτιά» τζίρου

[ad_1]

«Αυλαία» στις εκπτώσεις με αρνητικό πρόσημο στο Αγρίνιο – «Βουτιά» τζίρου


«Αυλαία» στις εκπτώσεις με αρνητικό πρόσημο στο Αγρίνιο – «Βουτιά» τζίρου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία η όποια καλή αρχή στις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων  «ξεφούσκωσε» στη συνέχεια. «Στέγνωσε» η αγορά το Φεβρουάριο

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η εκπτωτική περίοδος «έριξε αυλαία» στις 29 Φεβρουαρίου και η  κίνηση στην αγορά του Αγρινίου όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν η αναμενόμενη για τους περισσότερους εμπόρους της πόλης, οι οποίοι προσπάθησαν να προσελκύσουν πελάτες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες εκπτώσεις και ποιοτικά προϊόντα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων που μίλησαν στη «Σ» ανώνυμα και επώνυμα υποστήριξαν πως δεν είδε η τοπική αγορά στα ταμεία της το τζίρο που ανέμενε. Η εκκίνηση των εκπτώσεων για πολλούς ήταν χαλαρή και για άλλους αρκετά καλή, τηρουμένων των αναλογιών, ωστόσο λίγες ημέρες μετά η «ενθαρρυντική» αυτή εκκίνηση «ξεφούσκωσε», καθώς φάνηκε στα ταμεία των καταστημάτων ότι η πλειονότητα των καταναλωτών δεν είχε τη οικονομική δυνατότητα να ψωνίσει, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη περίοδος των εκπτώσεων να «κυλήσει» χωρίς ρευστό για την τοπική αγορά.

Ειδικότερα, για το Φεβρουάριο αρκετοί έμποροι του Αγρινίου λένε ότι ήταν με διαφορά ο χειρότερος μήνας του τελευταίου διαστήματος, ενώ κοινή διαπίστωση για την πλειοψηφία των εμπόρων στο Αγρίνιο είναι πως η αγορά κινείται μόνο όταν πληρώνεται ο κόσμος στις αρχές και στα τέλη του κάθε μήνα.

Παράλληλα αρκετοί έμποροι εκτιμούν ότι η εκπτωτική περίοδος έχει χάσει την αξία της όταν είναι τόσο μεγάλη και τόσο κοντά στην εορταστική περίοδο.

Ο Θωμάς Γιακουμής

Ο Θωμάς Γιακουμής επεσήμανε: «η αγορά κινήθηκε ικανοποιητικά τον Δεκέμβριο αλλά κατά την περίοδο των εκπτώσεων δεν ήταν τα πράγματα τόσο καλά, με εξαίρεση την πρώτη ίσως και την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ίσως και του Φεβρουαρίου. Έχουμε διαπιστώσει πως ο κόσμος κινείται μόνο όταν πληρώνεται. Δηλαδή τις τελευταίες ημέρες και τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα. Τότε ίσως τα πράγματα είναι καλύτερα και αυτό επειδή πληρώνεται ο κόσμος. Το υπόλοιπο διάστημα υπάρχει έλλειψη χρημάτων στην αγορά και στους καταναλωτές. Επίσης, οι εκπτώσεις ξεκίνησαν πάρα πολύ νωρίς, στις 08/01 και σε συνδυασμό με τον καιρό, όπου φέτος ο χειμώνας δεν ήταν βαρύς, είχαμε κάποιες απώλειες, διότι λ.χ. μπουφάν και άλλα τέτοιου είδους ρούχα που θα μπορούσαν να δουλευτούν σε καλύτερη τιμή δεν δουλεύτηκαν τελικά. Κάπως έτσι και όπως εξελίχθηκε ο καιρός πολλά τέτοια ρούχα δόθηκαν αμέσως με εκπτώσεις. Αυτό δεν μας βοήθησε καθόλου, αν και για τους καταναλωτές ήταν καλό».

Ο Νεκτάριος Ασημακόπουλος

Ο Νεκτάριος Ασημακόπουλος δήλωσε: «είτε υπήρχαν, είτε δεν υπήρχαν οι εκπτώσεις ήταν το ίδιο πράγμα. Για τις εκπτώσεις έχω διαφορετική άποψη. Διαμαρτύρονται τα καταστήματα πως δεν δουλεύουν τις γιορτές. Δεν είναι δυνατόν να δουλέψουν όταν μετά από μια εβδομάδα ξεκινούν οι εκπτώσεις, γιατί ένας που θέλει να αγοράσει κάτι, που δεν το έχει άμεσα ανάγκη, θα περιμένει τις εκπτώσεις. Αυτό το είδαμε και σ’ αυτή την εκπτωτική περίοδο, η οποία δεν πήγε καλά για την τοπική αγορά.  Για εμένα σωστό θα ήταν να έχουμε εκπτώσεις για 15 ημέρες στο τέλος της σεζόν κάθε περιόδου, ώστε να φεύγει το εμπόρευμα και να κερδίζει και ο πελάτης και ο καταστηματάρχης. Όταν οι εκπτώσεις είναι για δύο μήνες πως θα αποδώσουν; Δεν υπήρχε δουλειά σ’ αυτές τις εκπτώσεις, όπως πάντα σχεδόν, με αποτέλεσμα οι εκπτώσεις να μην αποδίδουν έτσι όπως γίνονται, είναι κοροϊδία».

Ο Βαγγέλης Καρακίτσος

Ο Βαγγέλης Καρακίτσος σημείωσε: «ο πρώτος μήνας των εκπτώσεων ξεκίνησε χαλαρά, διερευνητικά, για τους καταναλωτές. Οι προσδοκίες πολλών εμπόρων της πόλης δεν επαληθεύτηκαν για την εκπτωτική περίοδο απ’ ό,τι αντιλήφθηκα και απ’ ό,τι μου μετέφεραν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι. Αυτό οφείλεται θεωρώ στο ότι αυξήθηκε πάρα πολύ το κόστος των καθημερινών αναγκών του καταναλωτή. Ειδικά τα τρόφιμα και το σουπερ μάρκετ έφτασαν στα ύψη, με αποτέλεσμα δεν υπήρξε και ο τζίρος που προσδοκούσαμε. Η Πολιτεία κάποια στιγμή κάτι πρέπει να κάνει, γιατί δεν γίνεται να προσπαθούμε με δελεαστικές και πραγματικές εκπτώσεις να παλεύουμε και να έχουμε απέναντί μας αισχροκέρδεια κυρίως μεγάλων αλυσίδων τροφίμων. Παρά τα ποιοτικά προϊόντα και τις πολύ καλές εκπτώσεις που υπήρχαν στην τοπική αγορά, δεν υπήρχε η δυνατότητα από τον κόσμο να ψωνίσει, διότι όταν κάποιος μπορούσε παλιότερα με 50 ευρώ να γεμίσει το καροτσάκι του σουπερ μάρκετ και πλέον έχει τη δυνατότητα να ψωνίσει τα άκρως απαραίτητα και αυτά με πολύ οικονομία, τότε αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει έλλειψη χρημάτων και από τα εμπορικά της τοπικής αγοράς».

Ο Θεοδόσης Γιαννακάς

Ο Θεοδόσης Γιαννακάς τόνισε: «ο Ιανουάριος ξεκίνησε αρκετά καλά ως προς τις εκπτώσεις, ήταν σαν συνέχεια της εορταστικής κίνησης που ήταν αρκετά καλή. Υπήρχαν εξ αρχής γενναίες εκπτώσεις. Την ακρίβεια δεν την καταλαβαίναμε καλά τότε γιατί ήταν και το εορταστικό κλίμα, αλλά αντιλαμβανόμασταν ότι θα μας επηρεάσει. Ο Φεβρουάριος δεν κινήθηκε καθόλου, ίσως ήταν ένας από τους χειρότερους μήνες των τελευταίων ετών και ειδικά μετά τις 15 του μήνα και έπειτα αυτό φαινόταν πολύ περισσότερο. Από τότε και έπειτα η αγορά «στέγνωσε» εντελώς, δεν κυκλοφορούσε ούτε κόσμος έξω τα απογεύματα. Παραδοσιακά για την τοπική αγορά ο Μάρτης ήταν κακός μήνας, αλλά φέτος ο Φεβρουάριος αποδείχθηκε ο χειρότερος. Τα τέλη κυκλοφορίας, τα καύσιμα και το σουπερ μάρκετ ήταν από τους βασικότερους παράγοντες όπου ο μήνας Φεβρουάριος δεν δούλεψε καθόλου. Τα χρήματα που διοχετεύτηκαν για την κάλυψη αυτών των αναγκών και όχι μόνο έλειψαν από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Για τον Μάρτιο επίσης δεν είμαι αισιόδοξος, γιατί πάντα είναι κακός, γιατί είναι μεταβατικός μήνας που πάμε προς το καλοκαίρι. Θεωρώ θα δουλέψουμε λίγο για τα τριήμερα αλλά μέχρι εκεί».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει την Ελληνική Αστυνομία με οχήματα και εξοπλισμό      


[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Παρουσία Μπεκατώρου στο Εφετείο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 4χρονου

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Κατέκλυσε το κέντρο της πόλης ο κόσμος για τα ψώνια του και τη βόλτα του (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για 2024

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο