AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Αυξάνει το κοπάδι χοιρινών η Κίνα, σε πτώση οι τιμές, ανεβαίνει η ζήτηση ζωοτροφών

[ad_1]

Η παραγωγή της Κίνας σε χοιρινό κρέας το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 4,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 12,69 εκατομμύρια τόνους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, η παραγωγή χοιρινού κρέατος της Κίνας κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους αυξήθηκε 3,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43,01 εκατομμύρια τόνους.

Συγκεκριμένα, η χώρα τους τελευταίους εννέα μήνες προχώρησε στη σφαγή 537,23 εκατομμύριων χοίρων, αύξηση 3,3% από την περυσινή χρονιά, ενώ παράλληλα το κοπάδι αυξήθηκε σε 442,29 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο από 435,17 εκατομμύρια του προηγούμενου, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου του υπουργείου Γεωργίας η παραγωγή χοίρων της Κίνας εξακολουθεί να αυξάνεται, με τον μεγαλύτερο από το κανονικό αριθμό ενήλικων θηλυκών χοίρων αναπαραγωγής που αναμένεται, να ασκεί πτωτική πίεση στις τιμές της μελλοντικής αγοράς.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Κίνα είχε ένα κοπάδι 42,4 εκατομμυρίων ενήλικων θηλυκών χοίρων, ποσοστό 3,4% υψηλότερο από το κανονικό, δήλωσε ο Chen Guanghua, επικεφαλής του κτηνιατρικού γραφείου του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων, σε συνέντευξη Τύπου.

[ad_2]

Source link

Related posts

Αρχίζουν οι πληρωμές επιδόματος θέρμανσης 2023-2024 της ΑΑΔΕ

Η Κυβέρνηση μιλάει για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σε ρεκόρ 19 ετών φτάνουν τα γαλλικά αποθέματα σίτου, η Ουκρανία κερδίζει τη ζήτηση της ΕΕ

Αφήστε ένα σχόλιο