AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Αύξηση πρώτης αρωγής από 2 σε 10.000 ευρώ, με εντολή Μητσοτάκη, «θα δούμε» είπε για το αγροτικό πετρέλαιο


Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε αύξηση του ποσού της πρώτης αρωγής για τους αγρότες της Θεσσαλίας που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου από τις 2.000 στις 10.000 ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στην τροπολογία αναστολής των υποχρεώσεων από λογαριασμούς ρεύματος στη ΔΕΗ.

Αντίθετα ο πρωθυπουργός δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση προς το παρόν για επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο  το 2024, μένοντας σε ένα γενικό «θα δούμε» επί του θέματος.  

Σύμφωνα με αναφορές στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, τα θέματα που ανακύπτουν από τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ έχουν ως εξής:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει επάνω του το ζήτημα των ενισχύσεων στους αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται και έχουν ήδη αποφασίσει πως αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους, θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την Τρίτη (30/1) ο Πρωθυπουργός είπε πως θα ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε εντολή να «τρέξει» η τροπολογία για το ρεύμα και παράλληλα εξήγγειλε αύξηση του ποσού της πρώτης αρωγής στις 10.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο για τη σχετική καθυστέρηση της τροπολογίας για το ηλεκτρικό ρεύμα». Έχουμε τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και τα σημειακά μιας Θεσσαλίας που υπέστη μια πρωτοφανή καταστροφή. Για την Θεσσαλία έχουμε κάνει πράγματα και πρέπει να κάνουμε περισσότερα».

Δεν απέκλεισε μάλιστα και συνάντηση με τους αγρότες: «Πιστεύω ότι ναι υπάρχει ένα πεδίο για να συναντηθούμε», είπε αλλά περιμένει πρώτα να αμβλυνθούν οι εντάσεις.

«Κάθε μορφή κινητοποίησης πρέπει να είναι λελογισμένη και εμείς ακούμε τους αγρότες. Όπου υπάρχουν καθυστερήσεις πατάω εγώ το γκάζι για να διορθώσω αδυναμίες όπως στην περίπτωση του ρεύματος», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε για την Πρώτη Αρωγή: «Ήδη οι αγρότες έχουν πάρει την πρώτη αρωγή των 2.000 ευρώ και βρίσκονται σε διαδικασία για τον κύριο πυρήνα της αποζημίωσης. Ζήτησα αύξηση της πρώτης αρωγής να πάμε στα 10.000 ευρώ για να το πάρουν πιο νωρίς».

Σήμερα θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την πρόσθετη αρωγή για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ απάντησε «θα δούμε» για το θέμα του αγροτικού πετρελαίου.

Source link

Related posts

Στους 830.000 τόνους η ισπανική παραγωγή ελαιολάδου, φόβοι εξάντλησης αποθεμάτων τον Σεπτέμβριο

Έως 16 Φεβρουαρίου οι παραδόσεις συσπόρου για την ειδική βάμβακος

Όσο κάλιο τόσο ασβέστιο για αρεστό καρπό στο ακτινίδιο – Fresher

Αφήστε ένα σχόλιο