AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«ΒΟΜΒΑ» από την WSJ: «Οι ΗΠΑ ξεμένουν από συστήματα αεράμυνας»

[ad_1]

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαντλούνται από εξοπλισμό στον τομέα των συστημάτων αεράμυνας. Η ανάγκη για συστοιχίες από το πυραυλικό σύστημα MIM-104 Patriot στην Μέση Ανατολή θα μπορούσε να επηρεάσει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, η αυξανόμενη κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπτύξουν έξι επιπλέον συστοιχίες του πυραυλικού συστήματος MIM-104 Patriot, διπλασιάζοντας τον συνολικό αριθμό στην περιοχή, ανέφερε την Κυριακή η Wall Street Journal . Το Πεντάγωνο τώρα εξαντλείται από εξοπλισμό, τόνισε η εφημερίδα.

Η εν λόγω κίνηση ήρθε εν μέσω μιας σειράς επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ και την Συρία, τις οποίες η Ουάσιγκτον έχει αποδώσει σε ιρανικά στρατεύματα υποστήριξης. Οι πρόσθετες συστοιχίες στάλθηκαν στο Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και την Σαουδική Αραβία, χώρες οι οποίες φιλοξενούν δεκάδες στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Wall Street Journal!

Μία από τις πιο ορατές συνέπειες της αυξημένης ζήτησης για τα συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας είναι η απόφαση της Ουάσιγκτον να μην στείλει συστοιχία Patriot στο Dubai Airshow, σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal . Το Πεντάγωνο είχε σχεδιάσει να εμφανίσει και τα τρία κύρια στοιχεία του συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του οχήματος εκτόξευσης, του φορτηγού ραντάρ και του σταθμού διοίκησης, αλλά ανακοίνωσε την ανακατεύθυνση των συστημάτων στα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Πεντάγωνο διαθέτει συνολικά 60 συστοιχίες, μερικές από τις οποίες βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, από την Γερμανία μέχρι το Γκουάμ και την Νότια Κορέα. Η Ουάσιγκτον επέτρεψε σε ορισμένους από τους συμμάχους της να αγοράσουν το σύστημα.

Δύο συστοιχίες Patriot, μία από τις ΗΠΑ και μία από τη Γερμανία και την Ολλανδία, χρησιμοποιήθηκαν στην Ουκρανία νωρίτερα αυτό το έτος και το Βερολίνο έχει υποσχεθεί περαιτέρω παραδόσεις. 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

Στεφανής για αποστολή Φ/Γ στην Ερυθρά Θάλασσα: Είναι χρέος μας να είμαστε εκεί, vid

Το Ισραήλ επιχείρησε να δολοφονήσει υψηλόβαθμο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης με πλήγμα στη Δαμασκό

Ήχοι βομβαρδισμών στην αμερικανική βάση στο Ιράκ! Αναβρασμός και κοντά στην ρωσική βάση στην Συρία

Αφήστε ένα σχόλιο