AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«ΒΟΜΒΑ»: Τα δυτικά οβιδοβόλα μάχης στην Ουκρανία δεν λειτουργούν πια

[ad_1]

Απλά διαβάστε

Ο συντάκτης της Bild Julian Röpcke κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Tα δυτικά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών δεν λειτουργούν πλέον. 

Στην αρχή του έτους, τα ρεπορτάζ του, όμως, κινούνταν σε διαφορετικό μήκος κύματος: το πυροβόλο όπλο PzH 2000 που παραδόθηκε στην Ουκρανία ήταν ένα από τα πιο σύγχρονα και ισχυρά συστήματα πυροβολικού στον κόσμο, έγραφε.

«Τα γερμανικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα προφανώς έφαγαν τα ψωμιά τους στην Ουκρανία», αναφέρει, τώρα, ο συντάκτης της Bild Julian Röpcke σε ένα X-thread. Τα προβλήματα με την φθορά και την έλλειψη πυρομαχικών έγιναν εμφανή την άνοιξη, όπως μετέδωσε το Tagesschau  τον Απρίλιο . Αλλά λίγο πριν από αυτό, ο διαβόητος οπαδός της Ουκρανίας και πολέμιος της Ρωσίας Röpcke είχε, με τρόπο πωλητή,  επαινέσει τα πλεονεκτήματα των αυτοκινούμενων οβίδων 2000 – PzH 2000 – που παραδόθηκαν στην Ουκρανία ως τα πιο σύγχρονα και ισχυρά συστήματα πυροβολικού στον κόσμο.

Γράφει τώρα :

«Οι επαφές μου μέσα στον ουκρανικό στρατό μου λένε: δεν υπάρχει μόνο έλλειψη βλημάτων πυροβολικού 155 και 152 mm – τίποτα δεν λειτουργεί πια. Τα δυτικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα δεν είναι φτιαγμένα για έναν πραγματικό, μακρύ πόλεμο, αλλά μόνο για σύντομες αποστολές .”

Σε μια άλλη ανάρτηση απαριθμεί ποια συστήματα επηρεάζονται από αυτά τα προβλήματα: Polish Krab, British AS90, US M109 και επίσης το γερμανικό PzH 2000. Εξηγεί επίσης ποιο ακριβώς υποτίθεται ότι είναι το πρόβλημα: “Οι πηγές μου μου λένε ότι “το μεγαλύτερο μέρος είναι πως τα όπλα που παραδόθηκαν δεν είναι πλέον λειτουργικά, επειδή οι κάννες «έσπασαν» από τα συνεχή πυρά ή άλλες λειτουργίες απέτυχαν. Ελπίζουμε η βιομηχανία να μάθει από αυτό».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-BLOOMBERG POOL


[ad_2]

Source link

Related posts

Η Τεχεράνη προειδοποιεί για μια περιφερειακή «έκρηξη» μετά το αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ζελένσκι: “Ο Σολτς δεν μας δίνει πυραύλους Taurus επειδή φοβάται την πυρηνική απειλή του Πούτιν”

Η Χαμάς λέει πως ισραηλινά πλήγματα σε περιοχή της Πόλης της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 195 ανθρώπους

Αφήστε ένα σχόλιο