AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Βρετανία: Τρόφιμα γεμάτα χημικά- Οι φράουλες στις πρώτες θέσεις της λίστας

[ad_1]

Βρετανία: Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαγορεύσει 25 φυτοφάρμακα που περιέχουν τα λεγόμενα «για πάντα χημικά», ανακοίνωσαν ακτιβιστές, καθώς οι δυνητικά επιβλαβείς τοξίνες βρέθηκαν σε περισσότερα από τα μισά από τα ελεγμένα τρόφιμα και ποτά που είναι διαθέσιμα στους Βρετανούς.

Οι χημικές ουσίες PFA, τοξίνες που χρειάζονται αιώνες για να διασπαστούν στο περιβάλλον, βρέθηκαν σε περισσότερα από 3.300 δείγματα που δοκιμάστηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το 2022.

Καθώς τα PFAs μπορούν να συσσωρευτούν σε ζωντανούς οργανισμούς και έχουν συνδεθεί με σοβαρές παθήσεις υγείας, η ομάδα εκστρατειών Pan UK ζήτησε να απαγορευτούν τα 25 φυτοφάρμακα PFA που χρησιμοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων έξι που ταξινομούνται ως “άκρως επικίνδυνα”.

Από όλα τα είδη που δοκιμάστηκαν σύμφωνα με το skynews, οι φράουλες βρέθηκαν να επηρεάζονται περισσότερο καθώς το 95% των 120 δειγμάτων που δοκιμάστηκαν περιείχαν PFA.

Στα τρόφιμα και τα ποτά που δοκιμάστηκαν στη Βρετανία, βρέθηκαν υπολείμματα περίπου 401 φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής επιτροπής του Τμήματος Περιβάλλοντος για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων (PRiF).

Τα ροδάκινα, τα αγγούρια, τα βερίκοκα και τα φασόλια περιείχαν τουλάχιστον 15%  PFA, έδειξε η ανάλυση.

Η έκθεση PRiF ανέφερε ότι το 56,4% των δειγμάτων που δοκιμάστηκαν περιείχαν ένα υπόλειμμα φυτοφαρμάκων που δοκίμαζαν, αλλά αυτό ήταν κάτω από το μέγιστο επίπεδο υπολειμμάτων (MRL) που επιτρέπεται στα τρόφιμα από τη νομοθεσία.

Εν τω μεταξύ, το 1,8% των δειγμάτων περιείχε υπόλειμμα φυτοφαρμάκου πάνω από αυτό το νόμιμο επίπεδο.

Η έκθεση ανέφερε ότι η Υγεία και Ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου (HSE) διενεργεί αξιολόγηση κινδύνου για όλα τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που βρέθηκαν στο πρόγραμμα δοκιμών και λαμβάνει περαιτέρω μέτρα εάν εντοπιστούν κίνδυνοι για την υγεία.

Related posts

Το TEDxPatras 2023 επιστρέφει δυναμικά: Κορυφαίοι ομιλητές έρχονται στην Πάτρα στις 9 Δεκεμβρίου

aitoloakarnanianews

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Έως τις 15 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

aitoloakarnanianews

Πώς η COVID-19 επηρεάζει τη γονιμότητα των ανδρών

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο