AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ακτιο - Βονιτσα

Βόνιτσα – Λευκάδα: «Τρέχουν» οι εργασίες στο δρόμο (εικόνες)

[ad_1]



Βόνιτσα – Λευκάδα: «Τρέχουν» οι εργασίες στο δρόμο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία στο τέλος του έτους αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου. Τι αναφέρει στη «Σ» ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Βασίλης Γιαννόπουλος.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μπορεί στον τέλος του Ιανουαρίου του 2024 να δόθηκε στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία, έστω και με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, όμως εντός των ορίων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας είναι σε εξέλιξη ακόμη ένα σημαντικό έργο, αυτό του δρόμου προς τη Λευκάδα.

Οι εργασίες του εναπομείναντος τμήματος είναι σε εξέλιξη, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του η περιοχή πρέπει να κεφαλαιοποιήσει προς όφελος της και το έργο αυτό, με σκοπό την ανάπτυξη της.

Η παράδοση του έργου εκτιμάται πως θα γίνει στο τέλος του έτους, ενώ η ολοκλήρωση του δρόμου αυτού σε συνδυασμό με τον δρόμο Άκτιο – Αμβρακία και η απόδοσή τους στους πολίτες φέρει αναπτυξιακό πρόσημο για την Αιτωλοακαρνανία και κυρίως για το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας.

Εκτός από την αλλαγή και την αναβάθμιση του οδικού χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας, τα δύο αυτά έργα αναμένεται να μειώσουν αρκετά τα ατυχήματα.

Για το δρόμο που σήμερα οι εργασίες είναι σε εξέλιξη ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Βασίλης Γιαννόπουλος μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε:

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, που υλοποιείται απευθείας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο συνδέει οδικά και τουριστικά την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια μας, με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το πρώτο τμήμα «Άκτιο – Άγιος Νικόλαος», μήκους 5 χλμ. έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία προς χρήση, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο δεύτερο, το μεγαλύτερο τμήμα, μήκους 16 χλμ. που συνδέει τη Βόνιτσα με το νησί της Λευκάδας. Οι εργασίες προχωρούν αρκετά γρήγορα και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, το έργο προβλέπεται  να παραδοθεί στο σύνολό του μέχρι το τέλος του 2024.

Το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζει σημαντικά την οδική ασφάλεια σ’ ένα πολυσύχναστο τμήμα του Εθνικού Οδικού Δικτύου. Συνδέει τη Λευκάδα και με το νέο δρόμο Άκτιο – Αμβρακία, που πρόσφατα παραδόθηκε στην κυκλοφορία από τον Πρωθυπουργό, και φυσικά με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο παρουσιάζει διαρκώς αυξανόμενη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως συμβαίνει και με το νησί, η προσέγγιση στο οποίο είναι εύκολη και δεν απαιτεί ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Η οδική ασφάλεια αποτελεί κύριο μέλημα για εμάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για τον λόγο αυτό, τέτοια έργα, βρίσκονται σε προτεραιότητα από εμάς. Ακόμα και για όσα αφορούν στο Εθνικό Δίκτυο και υλοποιούνται απευθείας από το Υπουργείο, ως Περιφερειακή Αρχή, με τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας, είμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο, για τη διευθέτηση ζητημάτων που άπτονται των δικών μας αρμοδιοτήτων και διευκολύνουν την υλοποίηση τόσο σημαντικών έργων».

Roundabout στη διασταύρωση Περατιάς – Πλαγιάς ζητά ο Δήμος

Τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση Περατιάς – Πλαγιάς ζητά ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Θ. Κασόλας με επιστολή του προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, που επιβλέπει την κατασκευή της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο.  Υπογραμμίζει στο συγκεκριμένο σημείο ο υπό κατασκευή δρόμος θα είναι ταχείας κυκλοφορίας και με την ύπαρξη της διασταύρωσης ελλοχεύει κίνδυνος ατυχημάτων.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αναφορικά με τον υπό κατασκευή οδικό άξονα Λευκάδας – Βόνιτσας, αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη η δημιουργία κυκλικού κόμβου (roundabout) στο ύψος της διασταύρωσης από αλλά και προς τις Δημοτικές Κοινότητες Πλαγιάς και Περατιάς καθώς στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, ο οποίος προβλέπεται να είναι ταχείας κυκλοφορίας, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων. Ειδικότερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα διερχόμενα οχήματα είτε από είτε προς Λευκάδα θα διέρχονται με αυξημένη ταχύτητα με αποτέλεσμα η είσοδος και η έξοδος ενός οχήματος από την διασταύρωση αυτή θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και επικίνδυνη.

Επιπλέον, η μη ύπαρξη κυκλικού κόμβου στο σημείο αυτό θα προκαλέσει πολλά προβλήματα και στην πλωτή γέφυρα της Λευκάδας, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, όπου η διέλευση των οχημάτων είναι αυξημένη και συχνή με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις και κυκλοφοριακή συμφόρηση στο σημείο εκείνο.

Αντιθέτως, με τη δημιουργία του κυκλικού κόμβου τα διερχόμενα οχήματα θα ελαττώνουν ταχύτητα στο σημείο εκείνο και δεν θα υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων, ενώ η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων από και προς τις Δημοτικές κοινότητες Πλαγιάς και Περατιάς θα γίνεται ομαλά και με ασφάλεια.

Τέλος, είναι απόλυτα κρίσιμο η παρούσα επιστολή να ληφθεί άμεσα υπόψη τόσο από εσάς όσο και από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία καθώς το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου βρίσκεται αυτή τη περίοδο υπό κατασκευή. Επομένως, αποτελεί άμεση ανάγκη η κατασκευή του ισόπεδου αυτού κόμβου ενώ παράλληλα και εμείς ως Δήμος θα είμαστε στη διάθεση τους για οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο για την εν λόγω κατασκευή.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δρόμος Αγρίνιο – Καρπενήσι: Πόρισμα για νέα χάραξη από την Ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ – Δηλώσεις Μπλέτσα στο «Δυτικά FM»

 


https://sinidisi.gr/vonitsa-leykada-trechoyn-oi-ergasies-sto-dromo-eikones/

Related posts

“Τρύπωσαν” σε ελαιώνα μεταξύ Παλαίρου και Βόνιτσας και επιχείρησαν να κλέψουν ελιές

aitoloakarnanianews

Πληροφορίες για μηνυτήρια αναφορά σε πρώην Πρόεδρο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

aitoloakarnanianews

Με 22 Αστυνομικούς ενισχύεται το Α.Σ.Κ. Αερολιμένα Ακτίου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο