AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Οικονομια

Β. Χαραλαμπογιάννη: Φτιάχνουμε τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσίων υπαλλήλων

[ad_1]

Στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται  10- 13 Απριλίου, το θέμα της συζήτησης με τίτλο Future-Proofing Businesses, Humans, Tech, and Innovation at Scale, ήταν το  μέλλον των επιχειρήσεων μέσα από τον ψηφιακό ανασχηματισμό.

Η Yφυπουργός Εσωτερικών, κυρία Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για το υπουργείο εσωτερικών είναι η μεταρρύθμιση ενός τεράστιου μεγέθους όπως το δημόσιο. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για 2.500 φορείς με τεράστιο εύρος δραστηριοτήτων, για πάνω από 4.000 διαδικασίες και 600.000 τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους και άλλους 150.000 έκτακτό προσωπικό.

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει με αλλαγή  στον τρόπο προσλήψεων, στον τρόπο αξιολόγησης και στοχοθεσίας και με τις διαδρομές καριέρας ενώ, όπως υπογράμμισε, προετοιμάζεται ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και ήδη γίνεται μια πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού.

“Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προετοιμάζεται το Workforce planning, με πολύπλοκους αλγορίθμους, όχι μόνο για το πόσο κόσμο χρειαζόμαστε αλλά και με ποιες δεξιότητες,  με σκοπό τον σταδιακό μετασχηματισμό του δημοσίου”. Η υφυπουργός είπε επίσης ότι επόμενος στόχος είναι η ψηφιοποίηση του οργανωτικού τμήματος,  η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ο τρόπος τηλεργασίας, αλλά και το οικοσύστημα της καινοτομίας.

Σκοπός είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και η ταχύτερη συνεργασία με τους πολίτες.  “Φτιάχνουμε τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό σύστημα, όπου εκεί, θα υπάρχει μία ολοκληρωμένη ακτινογραφία του δημοσίου” συμπλήρωσε. Αν και, όπως παρατήρησε, υπάρχουν αντιστάσεις, κυρίως  εξαιτίας του  φόβου απέναντι στην τεχνολογία, επιβάλλεται να έχουμε μια σταθερή θέση- σχολίασε- ώστε να προχωρήσουμε μπροστά.

[ad_2]

Source link

Related posts

Δημόσιο: «Ειδικό bonus» σε ομάδες υπαλλήλων -Τι λέει το ΥΠΟΙΚ στην aftodioikisi.gr

Δημόσιο: Αυτό είναι το σύνολο των αδειών που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι

ΥΠΕΣ – Αξιολόγηση: Απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις τους δημοσίους υπαλλήλους (εγκύκλιος)

Αφήστε ένα σχόλιο