AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Γεωργιάδης: Ξεκινάνε τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία – Ελεύθεροι οι γιατροί του ΕΣΥ να χειρουργούν στον ιδιωτικό τομέα

[ad_1]

Στη δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να χειρουργούν εκτός ωραρίου και στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας μάλιστα, πως τη μεταρρύθμιση για τα απογευματινά χειρουργεία είχε εξαγγείλει ο ίδιος, όταν βρισκόταν και πάλι στη θέση αυτή, πριν από μία δεκαετία.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: «Είχα πει από την αρχή, όταν η κ. Γκάγκα ψήφιζε τον σχετικό νόμο, ότι ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Την είχα υποστηρίξει δημόσια. Άλλωστε, η μεταρρύθμιση της κ. Γκάγκα ήταν κάτι που είχα εξαγγείλει εγώ τον Οκτώβριο του 2013, για να καταλάβετε με τι ρυθμούς κινείται η Ελλάδα. Μια μεταρρύθμιση που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τον Οκτώβριο του 2013 θα την εφαρμόσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2024» .

Μιλώντας  για τη δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να έχουν ιδιωτικά ιατρεία και να χειρουργούν και στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Πρέπει να μπορούν και οι γιατροί του ΕΣΥ και να έχουν απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και να μπορούν αν το επιθυμούν, αφού έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του ΕΣΥ, να χειρουργούν στον ιδιωτικό τομέα εκτός ωραρίου».

Υπενθυμίζεται πώς, οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ– ΕΙΝΑΠ) είναι αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και οι ιατρικοί Σύλλογοι, καθώς όπως υποστηρίζουν, θα προκληθεί αθέμιτος ανταγωνισμός με τους ιδιώτες γιατρούς αφού αυτοί του δημοσίου θα έχουν τα προνόμια της «ασφάλειας» του ΕΣΥ αλλά και έτοιμο πελατολόγιο.

Related posts

Αγρίνιο: Πεζός παρασύρθηκε και τραυματίστηκε, πλησίον του Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας

aitoloakarnanianews

Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με την συντονιστική επιτροπή για τον οδικό άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι

aitoloakarnanianews

Ξεκινά στις 13 Δεκεμβρίου το «Καλάθι των Χριστουγέννων» -Τα 5 προϊόντα που έχουν «κλειδώσει»

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο