AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Γεωστρατηγικό “ειδύλλιο” Ιταλίας-Ουκρανίας – Υπογράφεται διμερής συμφωνία άμυνας και ασφάλειας

[ad_1]

Την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας διμερούς συνεργασίας άμυνας και ασφάλειας με την Ουκρανία προανήγγειλε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, μιλώντας σήμερα το πρωί ενώπιον των μελών των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας στη Ρώμη.

Όπως δήλωσε απερίφραστα, “υπάρχει βούληση να υπογραφεί συμφωνία διμερούς συνεργασίας με την Ουκρανία, η οποία θα αφορά (σε) θέματα ασφάλειας και άμυνας“. Ο κ.Ταγιάνι προσέθεσε, ότι “ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικό, όσο στην φάση αυτή, να μπορέσουν να παρασχεθούν, σε όποιον δέχεται επίθεση, τα αναγκαία μέσα για να μπορέσει να αμυνθεί”.

Ο αρχηγός της Ιταλικής διπλωματίας επεσήμανε επιπλέον, ότι “η συμφωνία, η οποία βρίσκεται σε φάση διαμόρφωσης, αναφέρεται με σαφήνεια στην εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας και καταδικάζει τη Ρωσική εισβολή” και πως “θα προσφέρει μια πιο συγκροτημένη μορφή στη στήριξη του Κιέβου από μέρους της Ιταλίας”.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ολοκλήρωσε την παρέμβασή του τονίζοντας, ότι “η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες από την (Ιταλίδα) πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Η Γερμανία ετοιμάζεται να επιτρέψει την πώλησή τους στη Σαουδική Αραβία

Η Nvidia υποχρεώθηκε να μπλοκάρει την εξαγωγή τσιπ στην Κίνα

Δύσκολα τα πράγματα για την Ελβετία

Αφήστε ένα σχόλιο