AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

«Γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο Δούρος;»: Η τελευταία φορά που σκόραραν Έλληνες σε ντέρμπι «αιωνίων» (vids)

[ad_1]

Οι Έλληνες Φώτης Ιωαννίδης και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έβαλαν την… υπογραφή τους στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια και τη μυθική ατάκα του Αλέφαντου.

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και άφησαν τα πάντα… ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες και ο Φώτης Ιωαννίδης ισοφάρισε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, δημιουργώντας ένας ιδιαίτερο στατιστικό.

Σύμφωνα με το «soccerbase», πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από το ντέρμπι «αιωνίων» όπου σκόραρε τουλάχιστον ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής και από τις δύο πλευρές και συγκεκριμένα, αυτό συνέβη στις 18 Απριλίου του 2004, και πάλι στη Λεωφόρο.

Σε εκείνο το ντέρμπι, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ξανά ισόπαλες, αυτή τη φορά με 2-2 όπου για τον Παναθηναϊκό είχαν σκοράρει οι Άγγελος Μπασινάς και Γιάννης Γκούμας και από την άλλη, ο Ιεροκλής Στολτίδης και ο Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έμεινε και στην ιστορία μετά την ατάκα του Νίκου Αλέφαντου, όταν ο, τότε προπονητής του Ολυμπιακού, είχε πει ζωντανά στον αέρα «Γιατί δεν βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο;» αναφερόμενος στον διαιτητή του αγώνα, Γιώργο Δούρο από τον οποίο είχε πολλά παράπονα λόγω μίας αποβολής του Σωτήρη Κυργιάκου.

Βέβαια, άξιο αναφοράς είναι επίσης τα παράπονα του Παναθηναϊκού από τη διαιτησία του Έλληνα ρέφερι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αναφερόμενος σε δύο αποβολές αλλά και στο τέρμα του Στολτίδη που έλεγαν ότι δεν έπρεπε να μετρήσει.


[ad_2]

Source link

Related posts

Ομπράντοβιτς: «Θα πω μόνο ότι το πλάνο της τελευταίας επίθεσης ήταν διαφορετικό»

Ήττα για την ΑΕΚ στο Ανόβερο για το EHF European League

Μπόκα Τζούνιορς – Φλουμινένσε 1-2 παρ. (1-1 κ.δ): «Βασίλισσα» για πρώτη φορά στην ιστορία της! (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο