AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Γιατί είναι καλή ιδέα να κάνεις γυμναστική online

[ad_1]

Ολοένα και περισσότερα στούντιο, όπως και ανεξάρτητοι trainers, προσφέρουν τα τελευταία χρόνια, από την πανδημία και μετά, ατομικά και ομαδικά μαθήματα κάθε είδους γυμναστικής online. Από γιόγκα και πιλάτες μέχρι προγράμματα ενδυνάμωσης ή και ένα πάντρεμα όλων αυτών, μια αναζήτηση στο Google του τύπου «online τμήματα [βάλε εδώ την άσκηση που σε ενδιαφέρει να κάνεις]» θα σου επιστρέψει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, αποτελέσματα. Κι εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε γιατί είναι καλή ιδέα να συμμετάσχεις σε κάποιο/α από αυτά.

Ο χρόνος (που σπαταλάς στα πήγαινε-έλα) είναι κρίμα

Στην Αθήνα ζούμε κι εμείς, και ξέρουμε ότι η κίνηση τους τελευταίους μήνες έχει καταντήσει εφιαλτική, και δεν γίνεται στις τρεις ώρες την εβδομάδα που αφιερώνεις στην προπόνησή σου να προσθέτεις άλλες τρεις για τα πήγαινε-έλα. Έχουμε και δουλειές, και πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουμε με αυτό το σπαταλημένο τρίωρο. Κάνοντας γυμναστική online, ειδικά αν δουλεύεις από το σπίτι, έχεις κυριολεκτικά μηδέν σπαταλημένο χρόνο: Είσαι ένα κλικ μακριά από το μάθημά σου.

Τέρμα οι δικαιολογίες

Κρυώνω να βγω, βρέχει, μου χάλασε η ομπρέλα, πού να ψάχνω καθημερινή να παρκάρω, βαριέμαι να αλλάξω, έχουν απεργία τα ΜΜΜ, λούστηκα και δεν προλαβαίνω να τα στεγνώσω… Οι δικαιολογίες άπειρες, και όλες καταλήγουν στο γνωστό «ας’ το, την άλλη φορά». Από την άνεση του σπιτιού σου, δεν έχεις καμία δικαιολογία να χάνεις προπονήσεις –και όσο και αν το σκοτάδι του Νοέμβρη μας κάνει όλους λίγο μαχμουρλήδες, πίστεψέ μας, αν δεν υπάρχει κανένας εξωγενής παράγοντας να σε εμποδίσει, είσαι ασύγκριτα πιο συνεπής στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα.

Δεν θα τινάξεις το μπάτζετ στον αέρα

Τα online μαθήματα είναι σημαντικά οικονομικότερα από τα διά ζώσης προγράμματα, είτε ομαδικά είτε personal. Αναλόγως το στούντιο ή τον/την επαγγελματία που θα επιλέξεις, το κόστος τους ξεκινά από μόλις 6€ την ώρα, πράγμα που σημαίνει λιγότερα από 50€ τον μήνα για να κάνεις δύο προπονήσεις την εβδομάδα από την βολή του σπιτιού σου. Καθόλου άσχημα.

Δεν χρειάζεσαι ακριβό εξοπλισμό

Αναλόγως το είδος της γυμναστικής που θα κάνεις, και το επίπεδό σου, ξεκινάς με ένα στρωματάκι και από εκεί και πέρα μπορείς να προσθέσεις –σε συνεννόηση με τον/την εκπαιδευτή σου, προφανώς– ένα λάστιχο, μια μπάλα του πιλάτες, ένα O-ring ή/και ένα ζευγάρι αλτήρες. Συνολικά, μιλάμε για αγορές της τάξης των 15€.

Δάσκαλε που δίδασκες

Σε αντίθεση με το να ακολουθείς ένα πρόγραμμα μόνος/η σου, βλέποντας ας πούμε βιντεάκια στο YouTube, το να κάνεις κανονικό μάθημα μέσω Zoom ή Skype έχει δύο πλεονεκτήματα: Αφενός έναν/μία επαγγελματία να σε βλέπει και να διορθώνει την τεχνική σου, έτσι ώστε να αποφύγεις τραυματισμούς ή σπατάλη ενέργειας από λάθος εκτέλεση των ασκήσεων. Αφετέρου μια δέσμευση με έναν άλλο άνθρωπο που θα βάλει ένα ακόμη εμπόδιο σε κάθε ενδεχόμενη παρόρμηση να αναβάλλεις την προπόνηση για «αύριο».


[ad_2]

Source link

Related posts

Όμιλος HHG: Καινοτομία στη ρομποτική χειρουργική με το σύστημα Da Vinci

Η αύξηση των κρουσμάτων covid-19 και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων δοκιμάζει τις αντοχές του ΕΣΥ για 4η χρονιά

Φάρμακα ή επέμβαση; Τρεις κορυφαίοι επιστήμονες εξηγούν στο iatropedia.gr

Αφήστε ένα σχόλιο