AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Γιατί οι άνδρες χάνουν την γονιμότητά τους; Η επιστήμη έχει τις απαντήσεις

[ad_1]

Δεν ξέρουμε αν είχες ακούσει ποτέ για το μικροβίωμα του σπέρματος, ωστόσο με βάση τελευταία έρευνα η συγκεκριμένη κοινότητα μικροβίων μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τη μείωση της ανδρικής γονιμότητας. Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για τα συμπεράσματα που κατέδειξε πρόσφατη μελέτη του τμήματος ουρολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μικροβίωμα είναι μια “συλλογή” μικροβίων – βακτηρίων, μυκήτων και ιών – τα οποία επηρεάζουν την υγεία μας.

Με βάση την προαναφερθείσα μελέτη η ομάδα του UCLA ανέφερε ότι το βακτήριο Lactobacillus iners, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κινητικότητα του σπέρματος, η οποία συνακόλουθα μειώνει τη γονιμότητα. Η μελέτη, δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports και υπογράμμισε ότι ο Lactobacillus iners μπορεί να παράγει L-γαλακτικό οξύ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τοπική φλεγμονή. Με τη σειρά της η συγκεκριμένη φλεγμονή επηρεάζει αρνητικά ο την κινητικότητα του σπέρματος.

«Υπάρχουν πολλά ακόμη να εξερευνήσουμε όσον αφορά το μικροβίωμα και τη σχέση του με την ανδρική υπογονιμότητα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής συγγραφέας Dr Vadim Osadchiy. «Η έρευνά μας ευθυγραμμίζεται με στοιχεία από μικρότερες μελέτες και θα ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές, πιο ολοκληρωμένες έρευνες για την αποκάλυψη της πολύπλοκης σχέσης μεταξύ του μικροβιώματος του σπέρματος και της γονιμότητας» κατέληξε.


[ad_2]

Source link

Related posts

Επίδομα έως 200€ φέρνει η Επιταγή Ακρίβειας

Οι 8 τροφές που πρέπει να αποφύγεις μετά τη γυμναστική

Τι να κάνετε για να μην παγώσουν οι βρύσες του νερού

Αφήστε ένα σχόλιο