AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Για ποιόν λόγο δεν ισχύει η ασυλία για τον Ντόναλντ Τραμπ

[ad_1]

Ομοσπονδιακό εφετείο αποφάνθηκε ομόφωνα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να δικαστεί για την προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία

Ομοσπονδιακό εφετείο αποφάνθηκε ομόφωνα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να δικαστεί για την προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία μετά την ήττα του στις εκλογές του 2020, απορρίπτοντας τη αξίωση του Τραμπ για προεδρική ασυλία.

«Για τους σκοπούς αυτής της ποινικής υπόθεσης, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έχει γίνει πολίτης Τραμπ, με όλες τις υπερασπίσεις οποιουδήποτε άλλου κατηγορούμενου για ποινικό αδίκημα. Αλλά οποιαδήποτε εκτελεστική ασυλία που μπορεί να τον προστάτευε όσο υπηρετούσε ως πρόεδρος δεν τον προστατεύει πλέον από αυτή τη δίωξη», αναφέρει η τριμελής επιτροπή δικαστών.

Ο Τραμπ αναμένεται να ζητήσει γρήγορα από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφαση του Εφετείου της Περιφέρειας της Κολούμπια.

Η νομική διαμάχη σχετικά με το αίτημα ασυλίας του Τραμπ προέρχεται από την υπόθεση ποινικής παρέμβασης στις εκλογές που διώκεται από τον ειδικό σύμβουλο Τζακ Σμιθ στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει σε αυτή την υπόθεση για τέσσερις κατηγορίες εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών και συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης, που ζητούσαν την απόρριψη της υπόθεσης, είχαν υποστηρίξει στη δικαστή Τάνια Τσούτκαν ότι ο Τραμπ έχει «απόλυτη ασυλία» από την ποινική δίωξη, επειδή οι κατηγορίες αφορούν επίσημες πράξεις που έγιναν όσο ήταν πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Η Apple κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της Κομισιόν

Εκτός λίστας κυρώσεων δύο Ρώσοι επιχειρηματίες

Επιταχύνθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα της Βρετανίας τον Δεκέμβριο

Αφήστε ένα σχόλιο