AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

«Γιορτή του Σινεμά» με πρεμιέρες και γενική είσοδο 2 ευρώ

[ad_1]

Μετά τις «Νύχτες Πρεμιέρας» και τους «Δολοφόνους του ανθισμένου φεγγαριού» του Σκορσέζε ακολουθεί καταιγισμός νέων ταινιών στις αίθουσες

Η πετυχημένη πρωτοβουλία «Γιορτή του Σινεμά» επιστρέφει απόψε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με γενική είσοδο 2 ευρώ, σε όλους τους κινηματογράφους της χώρας.

Πέρυσι, σημειώθηκε εισπρακτικό ρεκόρ, με 110.000 εισιτήρια, ενώ αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο τα εισιτήρια απόψε, καθώς η »γιορτή» συνοδεύεται από την προβολή δέκα ταινιών.

Ξεχωρίζουν οι ταινίες «Τhe Killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ, «Ένα Καινούργιο Αύριο» του Νάνι Μορέτι και το ντοκιμαντέρ «Πορεία προς τη Ρώμη» του Μαρκ Κάζινς, ενώ συνεχίζεται η αξιοθαύμαστη επική δημιουργία, «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού», του Σκορσέζε.

Στα αξιοσημείωτα, η ψηφιακή και επετειακή επανέκδοση του αριστουργήματος του Κόπολα, «Ο Νονός», μίας από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΜΗ ***1/2

(MARCH ON ROME)

ΙΤΑΛΙΑ, 2022

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΜΑΡΚ ΚΑZΙΝΣ

Ο,τι κι αν κάνει ο Μαρκ Κάζινς, πάντα καταφέρνει να δώσει άλλη πνοή σε χιλιοειπωμένα θέματα ή παραγνωρισμένα ζητήματα και το ίδιο κάνει και εδώ στην απόπειρά του να δει από κοντά την πορεία των φασιστών του Μουσολίνι στη Ρώμη το 1922 και την κατάλυση της δημοκρατίας στην Ιταλία. Μέσα από τη χρήση ιστορικού αρχείου, ελάχιστα οικείου, προσεκτικής παρατήρησης και συνεκτικής αφήγησης των γεγονότων, ο Κάζινς διατηρεί το παρελθόν ζωντανό με όλη την ευθύνη που φέρει αυτό στους ώμους του.

ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΡΙΟ **1/2

(IL SOL DELL’ AVVENIRE)

ΙΤΑΛΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΝΑΝΙ ΜΟΡΕΤΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΝΑΝΙ ΜΟΡΕΤΙ, ΜΑΡΓΚΕΡΙΤΑ ΜΠΑΪ

Ενας σκηνοθέτης προσπαθεί να γυρίσει μια ταινία με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, για την άρνηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας να καταδικάσει την εισβολή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης στη Βουδαπέστη. Παράλληλα ο γάμος του καταρρέει χωρίς ο ίδιος να έχει αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης και μέσα στο μυαλό του παίζουν όλες οι εκείνες οι στιγμές της σχέσης του με τη σύζυγό του που θα ήθελε να αλλάξει.

Ο Νάνι Μορέτι είναι αυτοσαρκαστικός, ενώ σε άλλες κάνει εύστοχα σχόλια για το σύγχρονο άνθρωπο, το σινεμά στις μέρες μας, τη ματαίωση, το πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Ομως η προσπάθειά του δεν διαθέτει ιδιαίτερη φρεσκάδα και ενέργεια για να σε πάρει με το μέρος του.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ **1/2

(OPPONENT)

ΣΟΥΗΔΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΜΙΛΑΝΤ ΑΤΑΜΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΠΕΪΜΑΝ ΜΑΑΝΤΙ, ΜΑΡΑΛ ΝΑZΙΡΙ

Ενας Ιρανός παλαιστής μεταναστεύει στη Σουηδία μαζί με την οικογένειά του και παράλληλα με τις δουλειές του ποδαριού δοκιμάζει να ξαναμπεί στην παλαίστρα. Ομως εκεί τον περιμένει και πάλι το παρελθόν του και ο εαυτός του που νόμιζε ότι θα άφηνε πίσω του. Συνέπεια είναι να καταρρέει και η οικογενειακή του «γαλήνη».

Ο «Αντίπαλος» διαθέτει την πολύ πειθαρχημένη ερμηνεία του πρωταγωνιστή του Ασγκάρ Φαραντί (Ενας χωρισμός – Τι απέγινε η Ελι) και ένα κοινωνικό σχόλιο, σε δεύτερο πλάνο, περί μετανάστευσης. Οσον αφορά όμως στην κεντρική του ιδέα νιώθεις ότι διαρκώς χτίζεται μια κατάσταση που ποτέ τελικά δεν αφήνεται να εξελιχθεί σε κάποιου είδους κάθαρση, η οποία διαρκώς μπλοκάρεται ή αναβάλλεται.

https://youtube.com/watch?v=07R2q7EyAps%3Ffeature%3Doembed

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Ακου ποιος μιλάει **. Του Θοδωρή Νιάρχου με τους Μελέτη Ηλία, Ξανθή Γεωργίου

Ο life coach Φώτης δίνει τα πάντα στη δουλειά του και τους πελάτες του που του εκμυστηρεύονται τις φοβίες και τα άγχη τους. Η φωνή της συνείδησής του τον παρακινεί διαρκώς να κοιτάξει επιτέλους και λίγο προς τον εαυτό του και όταν το κάνει τελικά ανακαλύπτει έναν ολόκληρο παράλληλο κόσμο με τον οποίο θα μπορούσε να είχε συναντηθεί πολύ νωρίτερα.

Αρκετά flat απόπειρα σκιαγράφησης του σύγχρονου ανθρώπου που έχει μπει σε μια πορεία αδιεξόδου σε κάθε πτυχή της ζωής του και πείθεται τελικά να δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία που του αξίζει. Τα cameo γνωστών ηθοποιών και άλλων προσωπικοτήτων μάλλον αφαιρούν πόντους παρά προσθέτουν στο συνολικό αποτέλεσμα.

The killer. Του Ντέιβιντ Φίντσερ με τον Μάικλ Φασμπέντερ, Τίλντα Σουίντον

Μετά από μία παραλίγο επιτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, ένας εκτελεστής πολέμα τα αφεντικά του και τον εαυτό του, σε ένα διεθνές ανθρωποκυνηγητό.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του πρόσφατου Φεστιβάλ Βενετίας.

Arcadia 1900, Champagne d’ Orient. Του Κώστα Σπυρόπουλου με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Ισίδωρο Σταμούλη

Καλωσορίσατε στο Οινοποιείο Αδελφών Σπ. Παπανικολάου. Γνωρίστε τον πατέρα-αφέντη, τον οραματιστή γιο Βασίλη, τον τυχοδιώκτη αδελφό του Νίκο και μια μητέρα σωστή Κέρβερο. Με αφρώδη οίνο Τεγέας,από το 1885, ονειρεύονται να μεταμορφώσουν την Αρκαδία σε Καμπανία της Ανατολής.

Πέντε νύχτες στου Φρέντι. Της Εμα Τάμι με τους Τζος Χάτσερσον, Ελίζαμπεθ Λέιλ

Eνας ταλαιπωρημένος νυχτοφύλακας ξεκινά να εργάζεται στην πιτσαρία Φρέντι Φάζμπεαρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του μέρας στη δουλειά συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στου Φρέντι θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νόμιζε.

Μπάντι ο ροκ σταρ 3. Κινούμενα σχέδια του Αντονι Μπελ

Μετά την παγκόσμια περιοδεία του,ο Μπάντι παίρνει λίγο χρόνο και επιστρέφει στο χωριό του. Οταν μαθαίνει ότι η μπάντα κοριτσιών, K-9, δεν ξέρει ποιος είναι ο Ανγκους Σκάτεργουντ, αποφασίζει να λάβει μέρος στο μουσικό διαγωνιστικό σόου, Battle the Beat, για να εμπνεύσει μια νέα γενιά ροκ σταρ.

Ο Νονός (1972) *****. Του Φράνσις Φορντ Κόπολα με τους Μάρλον Μπράντο, Αλ Πατσίνο

Σε επανέκδοση με ψηφιακή κόπια 4K high definition προβάλλεται μια από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών. Ευκαιρία να δούμε στη μεγάλη οθόνη ένα αγέραστο αριστούργημα που σφράγισε το παγκόσμιο σινεμά και όμοιό του δεν ξαναγυρίστηκε ποτέ, αν εξαιρέσει κανείς τη συνέχειά του.

Related posts

«Δακρυσμένα Μάτια» – Μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο «Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»

aitoloakarnanianews

Θλίψη στην Αμφιλοχία για το χαμό της 50χρονης Βασιλικής

aitoloakarnanianews

Δυτ. Ελλάδα: Έκλεψαν πάνω από 10 τόνους ελιές-Συνελήφθησαν από αστυνομικούς

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο