AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Γονείς – τέρατα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο


Είναι δυνατόν ένας γονιός να σκοτώσει ή να βασανίσει το παιδί του; Είναι.

Το «γιατί» είναι μια άλλη ιστορία βγαλμένη από τα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Θυμόμαστε μερικές από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες παιδοκτονιών και βασανισμών που σόκαραν το πανελλήνιο.

Τη νύχτα της 4ης Ιανουαρίου 1972, ο 27χρονος Βασίλης Λυμπέρης έβαλε φωτιά στο σπίτι και έκαψε ζωντανούς γυναίκα, πεθερά και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Στις 25 Αυγούστου 1972 ο Λυμπέρης θα δει για τελευταία φορά την ανατολή του ηλίου καθώς ήταν ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στην Ελλάδα.

Το 1994 ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή, βρίσκεται νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά στην Ερμιόνη Αργολίδας. Οι αντιφάσεις του και ότι βρήκε ο ίδιος ο Δουρής, το νεκρό παιδί του, σε σημείο που ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κανείς, χωρίς να το ξέρει, οδηγούν τις αρχές στη σύλληψή του.

Ο Δουρής κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους για ασέλγεια, κάθειρξης 20 ετών για βιασμό και ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στις 24 Φεβρουαρίου 1996 αυτοκτόνησε στη φυλακή.

Την ίδια χρονιά, ο Νικόλαος Δημόπουλος στη Λευκάδα Φθιώτιδας σκοτώνει με τσεκούρι τον 16χρονο γιο του, γιατί, όπως είπε, του είπε να σταματήσει να πίνει και να μεθάει. Ο Δημόπουλος δεν απολογήθηκε για την πράξη του, ενώ το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 ο Γιώργος Μεταξάκης για να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του για τον χωρισμό τους θα πνίξει τους τρεις γιους του, ηλικίας 10, 4 και 2 στον Αλμυρό ποταμό και θα εγκαταλείψει την κόρη του δεμένη στο αυτοκίνητο. «Αγαπάω τα παιδιά μου. Αλλά εσύ μου τα στερείς. Εσύ φταις για όλα. Όταν πεθάνω, να με θάψετε μαζί τους», είχε γράψει στο ημερολόγιό του. Καταδικάστηκε σε τρις ισόβια, και αποφυλακίστηκε μετά από 19 χρόνια, το 2018.

Στις 21 Νοεμβρίου του 1995, η Καλλιόπη Αναγνωστίδου βγαίνει από την πολυκατοικία της στο Αιγάλεω κρατώντας το τρίχρονο παιδί της μέσα στα αίματα. Το μωρό καταλήγει στο νοσοκομείο, από τραύμα με μαχαίρι. Η ίδια αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Το δικαστήριο ο έκρινε ότι είχε το ακαταλόγιστο και διέταξε τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο.

Τον Φεβρουάριο του 1996 στο Κακοτάρι Ηλείας, η Παναγιώτα Τσιφρικά δολοφονεί την 22χρονη κόρη της δηλητηριάζοντάς την, ενώ ήταν έγκυος στον ένατο μήνα, επειδή ήταν ανύπαντρη. Στην απολογία της θα δηλώσει: «Η Κωστούλα με ξεφτίλισε, έπρεπε να ξεπλύνω την ντροπή και ζητώ η κοινωνία και ο Θεός να με συγχωρήσουν». Της επιβάλλεται φυλάκιση 10 ετών και 6 μηνών, με το δικαστήριο να αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Εικοσιέξι χρόνια μετά τη φρικτή δολοφονία η Τσιφρίκα θα επιστρέψει στο χωριό της.

Το 2013, σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα ζευγάρι από την Πάτρα βίαζε επί χρόνια τα παιδιά του: ο πατέρας παραδέχθηκε ότι ασελγούσε στις δύο κόρες του, και εξανάγκαζε τον γιο του σε ερωτική συνεύρεση με τη μητέρα του. Ο πατέρας καταδικάστηκε πρωτόδικα στα 123 χρόνια φυλάκισης, και  μητέρα στα 103 και ύστερα στα 74 λόγω μεταμέλειας.

Τον Οκτώβριο του 2014, το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επιβάλλει 15 χρόνια κάθειρξης σε δύο γονείς-τέρατα, κατά τον χαρακτηρισμό της εισαγγελέως. Οι γονείς τα έδεναν πισθάγκωνα, τους έκαιγαν τα χέρια, τα άφηναν να κοιμούνται έξω ως τιμωρία όταν επέστρεφαν με άδεια χέρια από τις κλοπές που τους έστελναν να κάνουν.

Τον Μάιο του 2015, ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακατσίεβ συλλαμβάνεται  για τον φόνο της 4χρονης κόρης του Άννυ από τη Βουλγαρία. Το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ, καθώς ο πατέρας της το τεμάχισε, το έβρασε σε κατσαρόλα με ρύζι για να φανεί σαν φαγητό και το σκόρπισε σε διάφορα σημεία της Αττικής. Μαζί του συλλαμβάνεται και ο φίλος του, Νασίφ Αχμέντοφ, ο οποίος τον βοήθησε στο φριχτό έγκλημα. Το δικαστήριο θα τους καταδικάσει και τους δυο σε ισόβια και 3,5 χρόνια.


Source link

Related posts

Υγιή οστά: Επαναφέρετε τα οστά σας στην κατάσταση που ήταν πριν από 20 χρόνια με αυτά τα 3 συστατικά!

Δίαιτα του στρατιώτη: Χάνετε 4,5 κιλά σε μία εβδομάδα. Πρόγραμμα ανά ήμερα

Πώς συνδέεται η προσωπικότητα με τον σωματότυπο μας

Αφήστε ένα σχόλιο