AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Γρίπη / Πάρα πολύ βαριά και επιθετική φέτος – Οδηγεί αρκετούς στα νοσοκομεία

[ad_1]

ην φετινή χειμερινή περίοδο «έχουμε μία γρίπη που είναι πάρα πολύ βαριά, πάρα πολύ επιθετική. Επειδή είμαστε σχετικά “παρθένοι” όσον αφορά λοιμώξεις από διάφορες άλλες ιώσεις, φέτος η γρίπη έχει αρκετά βαριά περιστατικά. Βλέπουμε μια γρίπη που οδηγεί αρκετούς στα νοσοκομεία», τόνισε στην κρατική τηλεόραση η καθηγήτρια Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου.

«Η γρίπη Η1Ν1, επειδή τα προηγούμενα χρόνια δεν περάσαμε πολλές τέτοιες ιώσεις, φέτος έρχεται και ουσιαστικά μας “υπενθυμίζει” ότι το εμβόλιο είναι σωτήριο και έπρεπε να το έχουμε κάνει εγκαίρως».

Νωρίτερα η ίδια σημείωσε ότι «η περίοδος των γιορτών ήταν πάρα πολύ δύσκολη, είχαμε πάρα πολλά περιστατικά covid-19 και μία μικρή πίεση στο σύστημα Υγείας. Ευτυχώς, οι ΜΕΘ δεν πιέστηκαν πάρα πολύ, αλλά τα νοσοκομεία πιέστηκαν από την προσέλευση ασθενών στα Επείγοντα και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία», είπε εξάλλου η κα Κοτανίδου.

Σχολιάζοντας τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, η ίδια είπε ότι πλέον «έχει αρχίσει και αυξάνεται το ποσοστό των ανθρώπων που απευθύνεται στα εμβολιαστικά κέντρα».

Το τρέχον εμβόλιο καλύπτει «όλες τις υποπαραλλαγές του στελέχους Όμικρον. Αυτή τη στιγμή αυτό κυκλοφορεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να νοσήσουμε. Αλλά η νόσηση θα είναι πολύ πιο ελαφριά».

Για την long covid σημείωσε ότι «αυτή την στιγμή γίνεται μεγάλη προσπάθεια να οργανώσουμε πολύ καλά τα ιατρεία post covid, που μπορούν να καθοδηγήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Έξι μήνες μετά από μία νόσηση, αν κάποιος έχει τεράστια κόπωση που εμποδίζει τα καθημερινά, αυτό είναι πάρα πολύ ψυχοφθόρο. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το εμβόλιο προστατεύει από την long covid.

[ad_2]

Related posts

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου άκουσε  τα κάλαντα των  Χριστουγέννων

aitoloakarnanianews

Ο καιρός την Κυριακή 7 Απριλίου-Στους 28 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 19 Απριλίου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο