AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Δήμος Αγρινίου: Αναπλάσεων συνέχεια – Δημοπρατείται η ανάπλαση των οδών Παλαμά, Γεράκη και Βαλαωρίτη

[ad_1]

Δήμος Αγρινίου: Αναπλάσεων συνέχεια – Δημοπρατείται η ανάπλαση των οδών Παλαμά, Γεράκη και Βαλαωρίτη


Δήμος Αγρινίου: Αναπλάσεων συνέχεια όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με τη οποία δημοπρατείται η ανάπλαση των οδών Παλαμά, Γεράκη και Βαλαωρίτη

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Δεν σταματούν οι αναπλάσεις από την πλευρά του Δήμου Αγρινίου. Μπορεί να βρισκόμαστε αυτή την περίοδο σε ένα μεταβατικό στάδιο από τη μια περίοδο στην άλλη, όπου ο Δήμος Αγρινίου περιμένει την έγκριση της Στρατηγικής του για το νέο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ωστόσο οι αναπλάσεις συνεχίζονται αυτή τη φορά με ένα έργο που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο».

Πρόκειται για την «Ανάπλαση οδών Παλαμά, Γεράκη και Πεζοδρόμου Βαλαωρίτη Δήμου Αγρινίου», προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ, που κινείται στη φιλοσοφία των υπολοίπων έργων στο κέντρο του Αγρινίου.Ο διαγωνισμός του έργου «τρέχει» ήδη και η δημοπρασία με την ηλεκτρονική αποσφράγισης είχε προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει των κριτηρίων της πρόσκλησης του «Πράσινου Ταμείου» ο Δήμος Αγρινίου θα λάβει επιχορήγηση 670.905 € (βάσει του πληθυσμιακού κριτηρίου) και το υπόλοιπο ποσό προκύπτει από ίδιους πόρους του Δήμου.

Δήμος Αγρινίου: Αναπλάσεων συνέχεια

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την ανάπλαση των παρακάτω οδών και πεζοδρόμων του Σχεδίου Πόλης του Δήμου Αγρινίου:

• οδός Παλαμά συνολικού μήκους 270 μ.,
• οδός Γεράκη συνολικού μήκους 80 μ.,
• πεζόδρομος Βαλαωρίτη συνολικού μήκους 115 μ.

καθώς και τμήματα των οδών:

• Δαγκλή συνολικού μήκους 45 μ.
• Δεληγιώργη συνολικού μήκους 45 μ.
• Αγίου Δημητρίου συνολικού μήκους 85 μ.
ώστε να είναι ολοκληρωμένη και τεχνικά άρτια η ανάπλαση της εν λόγω περιοχής.

Είναι οδοί που βρίσκονται εντός του ιστορικού – εμπορικού κέντρου της πόλης, με μεγάλη καθημερινή επισκεψιμότητα, για μεγάλο όγκο εμπορικών συναλλαγών και πλήθος άλλων χρήσεων, αφού συνδέονται άμεσα με όλων των ειδών των καθημερινών δραστηριοτήτων της πόλης. Η ανάπλαση αφορά τους δρόμους αυτούς, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, στη λογική των αναπλάσεων των όμορων οδών ή περιοχών που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν (έργα ΒΑΑ, Ανοικτό κέντρο Εμπορίου κ.λπ.) Επίσης αφορά στην πλήρη ανακατασκευή των ανωτέρω οδών και πεζοδρόμων με την καθαίρεση των υπαρχόντων υποδομών που είναι παλαιωμένες και με σημαντικά χρόνια προβλήματα είτε του οδοστρώματος είτε των υποδομών ύδρευσης – αποχέτευσης οι οποίες είναι κατασκευασμένες προ 50 ετών περίπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλου κόστους παροδική συντήρησή τους. Υψομετρικά οι οδοί και οι πεζόδρομοι θα παραμείνουν στην ίδια στάθμη κι αυτό γιατί υπάρχει ήδη διαμορφωμένη κατάσταση από τα υπάρχοντα κτίρια. Δεν θα υπάρξουν μεγάλες εκσκαφές σε βάθος, πλην των εκσκαφών για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης οι οποίες θα φτάσουν το μέσο βάθος των περίπου 2,00 μ.

Επιπλέον σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν και οι ακόλουθες εργασίες:

Διαμόρφωση νέου πλάτους στα πεζοδρόμια τηρουμένων των απαιτήσεων της σχετικής ισχύουσας νομοθεσίας όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Πλακόστρωση Πεζοδρομίων με ψυχρές τσιμεντόπλακες. Οι εν λόγω πλάκες προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν για τη διάστρωση των πεζοδρομίων, για την κατασκευή της ειδικής λωρίδας «οδηγού τυφλών», για την ειδική διαμόρφωση ραμπών ΑΜΕΑ, στις διαμορφώσεις των γωνιών των πεζοδρομίων (συνέχεια της ειδικής λωρίδας «οδηγού τυφλών»),
Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (απορριμματοδέκτες, κ.λ.π.)
Τοποθέτηση νέων φωτιστών LED
Φυτεύσεις δέντρων σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων της οδού Παλαμά και δημιουργία μικρού χώρου πρασίνου στην συμβολή των οδών Παλαμά και Αγίου Δημητρίου.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Περιφερειακό Συμβούλιο: Αντίθετο σε κατάργηση ή συγχώνευση οποιουδήποτε υφιστάμενου δικαστικού σχηματισμού στη Δυτική Ελλάδα

 

 

 

 

 


[ad_2]

Related posts

Η πρώτη επέτειος του Πολυτεχνείου στο Αγρίνιο

aitoloakarnanianews

Κούλουμα στη Σαργιάδα Αγρινίου με ζωντανή ορχήστρα και ανεξάντλητο κέφι! (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Θλίψη για το θάνατο του 59χρονου Σωτήρη Σταμπολίτη

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο