AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Δήμος Αγρινίου – Νομικά Πρόσωπα: Το μεταβατικό στάδιο για ΚΕΔΑ & ΚΟΙΠΑ

[ad_1]

Δήμος Αγρινίου – Νομικά Πρόσωπα: Το μεταβατικό στάδιο για ΚΕΔΑ & ΚΟΙΠΑ


Νομικά Πρόσωπα: Το μεταβατικό στάδιο για ΚΕΔΑ & ΚΟΙΠΑ παρουσιάζει η εφημερίδα “Συνείδηση”, μέχρι την αλλαγή του Οργανισμού και την πλήρη ενσωμάτωση του προσωπικού

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μετά την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων από 1/1/2024 το επόμενο βήμα είναι η ενσωμάτωσή τους στους Δήμου με την τροποποίηση των Οργανογραμμάτων των Δήμων.

Στο Δήμο Αγρινίου ως γνωστόν καταργήθηκαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και το Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Αγρινίου» (ΚΟΙΠΑ) υπεύθυνο για τους παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ κτλ.

Μέχρι όμως να γίνει η ενσωμάτωσή τους στο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου, με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, καθορίστηκε το πώς θα λειτουργούν οι υπηρεσίες των καταργηθέντων νομικών προσώπων σε αυτό το μεταβατικό στάδιο.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την ΚΟΙΠΑ οι οργανικές μονάδες του πρώην νομικού προσώπου θα συνεχίσουν να ασκούν τις αρμοδιότητες που είχαν και πριν υπαγόμενες πλέον στο Δήμο.

Αναλυτικότερα:

Η Διεύθυνση Υπηρεσιών πρώην Νομικού Προσώπου, που περιλάμβανε:

1. το Τμήμα Παιδικής Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής υπεύθυνο για τη λειτουργία των 27 παιδικών σταθμών που διαθέτει ο Δήμος Αγρινίου

2.  το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας υπεύθυνο για τη λειτουργία των πέντε  ΚΑΠΗ  που λειτουργούν στο Δήμο Αγρινίου

3. το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Προγραμμάτων για το Παιδί, την Οικογένεια, την Νεολαία και την Τρίτη Ηλικία που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία τεσσάρων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και το Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Περιοχής (ΚΗΦΗ) θα υπαχθεί απευθείας στο Δήμαρχο.

Οι υπόλοιπες οργανικές μονάδες της ΚΟΙΠΑ δεν υφίστανται πλέον από 1/1/2024 και οι αρμοδιότητές τους ασκούνται από τις καθ’ ύλην αρμόδιες οργανικές μονάδες του Δήμου.

Επίσης οι υπηρεσίες λειτουργικής υποστήριξης του καταργηθέντος νομικού προσώπου, με οριζόντιες υποστηρικτικές αρμοδιότητες, ομοειδείς με αντίστοιχες αρμοδιότητες του οικείου Δήμου (εκκαθάριση δαπανών, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού), θα ασκούνται – μέχρι τη θέση σε ισχύ του νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας- από τις αντίστοιχες καθ’ ύλην αρμόδιες οργανικές μονάδες των κάτωθι Διευθύνσεων του Δήμου:

1) Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

2) Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

3) Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής

4) Αυτοτελές Τμήμα Υποστήριξης Νομικής Υπηρεσίας

Αναφορικά με την «Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου» με παρόμοιο τρόπο οι υπάρχουσες διευθύνσεις του Δήμου θα αναλάβουν τις υπηρεσίες λειτουργικής υποστήριξης του καταργηθέντος νομικού προσώπου.

Από εκεί και πέρα η άσκηση των αρμοδιοτήτων στη μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων που είχε η ΚΕΔΑ, στη διοργάνωση πολιτιστικών – αθλητικών εκδηλώσεων, υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, προγραμμάτων για τη νεολαία κτλ, θα συνεχίσουν να ασκούνται από τις ίδιες οργανικές μονάδες του πρώην νομικού προσώπου που πλέον υπάγονται στο Δήμο, ως εξής:  Διεύθυνση, στην οποία υπάγονταν και συνεχίζουν να υπάγονται στο Δήμο το Τμήμα Πολιτισμού και το Τμήμα Φιλαρμονικής.

Με νεότερη απόφασή του Δήμου Αγρινίου και με την τροποποίηση του Οργανισμού του Δήμου θα τοποθετηθεί το σύνολο του προσωπικού των καταργούμενων νομικών προσώπων σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

ΑΑΔΕ: Αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων έως 28 Φεβρουαρίου


[ad_2]

Related posts

Πάνος Βλάχος: Από τον «περίφημο» στίχο για Γεωργιάδη και Πορτοσάλτε ως τον διορισμό του πατέρα του από τον Άδωνι

aitoloakarnanianews

Έπεσαν οι υπογραφές για τις εργασίες αναβάθμισης στο γήπεδο του Παναιτωλικού

aitoloakarnanianews

Δήμος Αγρινίου: Για 4η συνεχή χρονιά το “Pink the City”

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο