AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αμφιλοχία

Δήμος Αμφιλοχίας: Δημοπρατείται το πρώτο έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης

[ad_1]

Δήμος Αμφιλοχίας: Δημοπρατείται το πρώτο έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης


Δήμος Αμφιλοχίας: Δημοπρατείται το πρώτο έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία δύο εκατ. για την ύδρευση σε Σπάρτο και Σαρδίνια

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Το πρώτο του έργο με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης δημοπρατεί ο Δήμος Αμφιλοχίας. Πρόκειται για την «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Δήμου Αμφιλοχίας» ένα έργο που αφορά την ύδρευση στο Σπάρτο και τα Σαρδίνια, έχει προϋπολογισμό 1.937.000€ ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το διαγωνισμός του έργου «τρέχει» εδώ και μερικές εβδομάδες και η δημοπράτησή του έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιανουαρίου με την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών.

Το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης οικισμών Δήμου Αμφιλοχίας» περιλαμβάνει την αντικατάσταση των σημερινών σωληνώσεων αμιάντου των δικτύων υδροδότησης σε Σπάρτο και Σαρδίνια, οι οποίες εξαιτίας της παλαιότητάς τους παρουσιάζουν συχνά βλάβες με αποτέλεσμα τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης και τη σπατάλη υδάτινων πόρων.

Η τοπική κοινότητα των Σαρδινίων είναι παλαιός οικισμός προ του ’23 και βρίσκεται σε απόσταση 6 χλμ περίπου από τη πόλη της Αμφιλοχίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 624 κατοίκους. Η τοπική κοινότητα Σπάρτου είναι παλαιός οικισμός προ του ’23 και βρίσκεται σε απόσταση 8,50 χλμ περίπου από τη πόλη της Αμφιλοχίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 561 κατοίκους.

Ο οικισμός Σπάρτου είναι κτισμένος κοντά και νότια του Αμβρακικού κόλπου, ενώ μέσα από το χωριό περνάει η ΕΟ Αμφιλοχίας-Λευκάδας. Και στους οικισμούς της μελέτης, η κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι ο πρωτογενής τομέας (γεωργία και κτηνοτροφία).

Τα υφιστάμενα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης των Κοινοτήτων αυτών είναι παλαιά και σχεδόν στο σύνολο τους αποτελούνται από αμιαντοσωλήνες ή PVC διαφόρων διατομών, εκτός από μικρά τμήματα τα οποία έχουν αντικατασταθεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους άνω των 20χλμ για τους δύο οικισμούς και συνολική προθεσμία εκτέλεσής του είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Παράλληλα, ο Δήμος Αμφιλοχίας έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα ακόμη έργο ύδρευσης. Πρόκειται για την «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ψηφιακών Υδρομετρητών Δημοτικής Ενότητας Μενιδίου» με προϋπολογισμό 549.637 ευρώ, που θα οδηγήσει σε καλύτερη εποπτεία του συστήματος και εξοικονόμηση νερού, καθώς και εκσυγχρονισμό της διαδικασίας έκδοσης των λογαριασμών κατανάλωσης.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Νταβός: Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συζητήσουν για την επόμενη πανδημία, τη «νόσο Χ»


[ad_2]
https://sinidisi.gr/dimos-amfilochias-dimoprateitai-to-p-tameio-anakampsis/

Related posts

Δήμος Αμφιλοχίας: Την Κυριακή (17/12) η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής

aitoloakarnanianews

Τραγωδία στο Δήμο Αμφιλοχίας: Νεκρός άνδρας που καταπλακώθηκε από δέντρο

aitoloakarnanianews

Μπούκα Αμφιλοχίας: Τρελή πορεία αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί – Πολυτραυματίας ο ένας

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο