AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Μεσολόγγι

Δήμος Μεσολογγίου: Θέλει λύση για το κυκλοφοριακό

[ad_1]

Δήμος Μεσολογγίου: Θέλει λύση για το κυκλοφοριακό


Δήμος Μεσολογγίου: Θέλει λύση για το κυκλοφοριακό όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία «ενεργοποίησε» τη Δημοτική Αστυνομία με 250 κλήσεις σε ενάμισι μήνα και έπεται κυκλοφοριακή μελέτη.

Χρ. Τέγας: «Δεν είναι σκοπός μας η επιβολή προστίμων, αλλά θέλουμε να υπάρχει μια καλύτερη διαχείριση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα»

Αναλυτικά το δημοσίευμα:   

Με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Μεσολογγίου η νέα Δημοτική Αρχή έχει στρέψει την προσοχή της σε ένα εκ των βασικότερων ζητημάτων που ταλανίζει το κέντρο, τουλάχιστον, κάθε πόλης, το κυκλοφοριακό ζήτημα.

Ο Δήμος Μεσολογγίου έχοντας ως βασικό του μέλημα να βελτιώσει το κυκλοφοριακό, που για το Μεσολόγγι είναι μείζον θέμα έχει στραφεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά την άμεση διενέργεια μελέτης για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού ζητήματος, μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις, που σκοπό θα έχουν να δώσουν «ανάσα» στο κέντρο της πόλης, «ενεργοποιήθηκε» ο δεύτερος άξονας, ο οποίος δεν είναι άλλος από  την εντατικοποίηση της παρουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλη την πόλη.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Τέγας μιλώντας στη «Σ» για το συνολικό πλάνο της Αντιδημαρχίας, αλλά και γενικότερα της Δημοτικής Αρχής, για την αποσυμφόρηση του κέντρου του Μεσολογγίου τόνισε:

Δήμος Μεσολογγίου: Θέλει λύση για το κυκλοφοριακό
Ο Χρήστος Τέγας

«το πλάνο μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας που κινούνται στο κέντρο της πόλης και γενικότερα στην πόλη. Το κέντρο αντιμετωπίζει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η όλη κίνηση διεξάγεται από δύο με τρείς δρόμους και συχνά ο βασικότερος άξονας, αυτός της Σπ. Μουστακλή, επιβαρύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό πρέπει να αλλάξει για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας και η ποιότητα ζωής στην πόλη.

Για να επιτύχουμε τον στόχο μας «κινούμαστε» ήδη σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι η διενέργεια μελέτης για την βελτίωση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης και την αποσυμφόρησης των δυο – τριών δρόμων που δέχονται καθημερινά όλα τα οχήματα. Μέσα από τη μελέτη θα επιτευχθεί αποσυμφόρηση και παράλληλα η κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ποδηλάτων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεδομένων αυτών δεν αποκλείεται να μονοδρομηθεί και η Σπ. Μουστακλή, αλλά επαναλαμβάνω πως μόνο η επιστημονική μελέτη θα μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε, δεν είναι δεδομένο τίποτε. Παράλληλα, «ενεργοποιήσαμε» την Δημοτική Αστυνομία. Δεν είναι σκοπός μας η επιβολή προστίμων, αλλά θέλουμε να υπάρχει μια καλύτερη διαχείριση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι δημότες Μεσολογγίου, όταν κινούμαστε στο κέντρο της πόλης.

Η Δημοτική Αστυνομία τα τελευταία έξι χρόνια είχε σχεδόν «απενεργοποιηθεί», καθώς υπήρχαν χρονιές που βεβαίωσε μόνο μια κλήση, ενώ δεν υπερέβη ποτέ τις 100 κλήσεις το χρόνο. Αυτή την στιγμή ως Δημοτική Αρχή αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύτιμο εργαλείο που έχουν πολλοί Δήμοι της χώρας, όπως και ο Δήμος Μεσολογγίου. Αυτό το εργαλείο είναι η Δημοτική Αστυνομία, η οποία έχει τη γνώση και την ικανότητα να βοηθήσει σημαντικά για να βελτιώσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο Μεσολόγγι. Από τότε που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας μέχρι και σήμερα, σε διάστημα δηλαδή ενάμιση μήνα, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε 250 κλήσεις.

Ο αριθμός αυτός δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει και το ότι κάποιοι εκ των συμπολιτών μας οδηγοί πρέπει να συνετιστούν και να μην αφήνουν τα οχήματά τους παντού, γιατί με τον τρόπο αυτό συμβάλουν στη διόγκωση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Όπως προανέφερα δεν είναι σκοπός μας η βεβαίωση προστίμων, αλλά η επίλυση του κυκλοφοριακού και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της πόλης.

Συνεπώς, συμπεριφορές οδηγών που θέλουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους πάνω σε πεζόδρομο ή έξω από το σημείο που θέλουν να ψωνίσουν κλπ πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι ωραίο, για παράδειγμα, να βεβαιώνεται από τη Δημοτική Αστυνομία κλήση για παράνομη στάθμευση έξω τον δωρεάν χώρο στάθμευσης που έχει ο Δήμος Μεσολογγίου πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία, επί της οδού Μουστακλή, όταν μάλιστα δεν έχουν καλυφθεί από αυτοκίνητα όλες οι θέσεις στάθμευσης του χώρου αυτού. Δεν είναι ωραίο επίσης σε μια πόλη, όπως το Μεσολόγγι, αντί να κινούμαστε με ασφάλεια να αντιμετωπίζουμε κυκλοφοριακό πρόβλημα, ο δωρεάν χώρος στάθμευσης να είναι σχεδόν άδειος, όπως προαναφέραμε, ή άλλα σημεία που μπορεί ο καθένας να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του να είναι επίσης ελεύθερα. Αυτό ο κόσμος αρχίζει να το αντιλαμβάνεται και οι παράνομες σταθμεύσεις έχουν μειωθεί αρκετά».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

e-ΕΦΚΑ: Οι ημερομηνίες που καταβάλλονται οι συντάξεις του Μαρτίου 2024

 

 

 


[ad_2]

Related posts

Μεσολόγγι: «Ξήλωσε» τις αντιολισθητικές ταινίες από κατάστημα (βίντεο)

aitoloakarnanianews

Μεσολόγγι: Μαθήματα ζωής από αξιωματικό της Πυροσβεστικής με σκλήρυνση κατά πλάκας

aitoloakarnanianews

Μητρόπολη: Έκκληση για την ενίσχυση του Σπιτιού Γαλήνης Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο