AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Μεσολόγγι

Δήμος Μεσολογγίου: Μη ομαλή η μετάβαση

[ad_1]

Δήμος Μεσολογγίου: Μη ομαλή η μετάβαση


Δήμος Μεσολογγίου: Μη ομαλή φέρεται πως θα είναι η μετάβαση όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία έγγραφο Λύρου για ενημέρωση του Σπ. Διαμαντόπουλου από υπηρεσιακούς μόνο κατόπιν αδείας του

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η προεκλογική αντιπαράθεση στο Μεσολόγγι συνεχίζεται για τα καλά και μετά τις δημοτικές εκλογές και το διάστημα των περίπου δυόμισι μηνών που μεσολαβεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής φαίνεται πως επιτείνει την όλη αντιπαράθεση ανάμεσα στον απερχόμενο και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο.

Δυστυχώς φαίνεται ότι έτσι η μετάβαση από τη μια δημοτική αρχή στην άλλη δεν θα είναι ιδιαίτερα ομαλή…

Την Τετάρτη ο νυν δήμαρχος Κώστας Λύρος σε μια κάπως ασυνήθιστη κίνηση κάλεσε με έγγραφό τους υπηρεσιακούς διευθυντές του Δήμου να παρέχουν ενημέρωση στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σπύρο Διαμαντόπουλο μόνο κατόπιν έγκρισής του και «σε χρόνο που δεν παρεμποδίζεται το έργο των υπηρεσιών»…  Και προειδοποιεί μάλιστα πως οποιαδήποτε παρέκκλιση συνιστά παράβαση καθήκοντος. Αυτή η τελευταία αναφορά προκαλεί μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση και απορίες καθώς αυτό συνεπάγεται άραγε ενημέρωση εκτός ωραρίου των υπαλλήλων… Και τότε γιατί να απαιτείται έγκριση του απερχόμενου δημάρχου…;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έγγραφο – εντολή του Κ. Λύρου έρχεται μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος.  «Δεν μπορείτε να κάνετε προσλήψεις ! Δεν μπορείτε να κάνετε δαπάνες που δεσμεύουν την επόμενη δημοτική αρχή. Δεν μπορείτε να απειλείτε εργαζόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπ. Διαμαντόπουλος καλώντας τον απερχόμενο Δήμαρχο μην υπερβαίνει τα θεσμικά του όρια, «γιατί ο πολιτικός πολιτισμός σταματά εκεί που αρχίζει η θεσμική σας εκτροπή». Πρόσθεσε δε νόημα ότι «η στρατηγική σας να πολώσετε ξανά το κλίμα, να ταΐσετε τον εγωισμό σας με παράτυπες αποφάσεις και κυρίως να σύρετε την νέα δημοτική αρχή σε περιπέτειες δεν θα σας περάσει».

Νωρίτερα πάντως ο Κ. Λύρος είχε καταγγείλει τον Σπύρο Διαμαντόπουλο λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «με την πραγματοποίηση καταδρομικών εφόδων σε δημοτικές υπηρεσίες δίκην αστυνομικών επιχειρήσεων και με δημόσιες δηλώσεις, ότι θα ξεσκεπάσει τις ατασθαλίες των προηγουμένων ετών, που δηλώνει σίγουρος ότι υπάρχουν».  Kαι διερωτήθηκε ο Κ. Λύρος με νόημα : «Άραγε αφού λέει ότι τις γνώριζε, γιατί δεν τις ξεσκέπασε όλα αυτά τα χρόνια;»

Ως προς το ζήτημα της ενημέρωσης του νέου δήμαρχου για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου ο Σπύρος Διαμαντόπουλος θύμισε στον Κώστα Λύρο ότι κάνει ό,τι έκανε και εκείνος το 2019… «Εσύ δεν ήσουν εκείνος που πήγες στις υπηρεσίες την επόμενη των εκλογών και έλεγες στους υπαλλήλους κατεβάστε τα στύλο κάτω; Ξέχασες που σε υποδέχτηκε ο τότε απερχόμενος και σου ζήτησε να σε ενημερώσει για τα τρέχοντα θέματα; Ξέχασες που πήγαινες στους αντιδημάρχους για ενημέρωση; Γιατί σου κακοφαίνεται τώρα;» διερωτάται με νόημα ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου.

Τι αναφέρεται στο έγγραφο του απερχόμενου Δημάρχου

Αξιότιμοι,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η τρέχουσα δημοτική θητεία λήγει στις 31-12-2023. Μέχρι τότε η συνεργασία μας στο έργο της διοίκησης του Δήμου θα λειτουργήσει θεσμικά ως μέχρι και σήμερα, χωρίς καμία παρέκκλιση.

Η ενημέρωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου στα θέματα του Δήμου μπορεί και επιβάλλεται να γίνει σε χρόνο όμως που δεν παρεμποδίζεται το έργο των υπηρεσιών και πάντα κατόπιν πρότερης συνεννόησης και έγκρισης εκ μέρους μου. Πέραν αυτής και πριν την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής οποιαδήποτε εκ μέρους της παρέμβαση στη διοίκηση του Δήμου είναι εξωθεσμική και εκτός νόμου .

Συνεπώς εφιστώ την προσοχή σας να παραμείνετε προσηλωμένοι στις οδηγίες της τρέχουσας δημοτικής αρχής και επισημαίνω ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση οδηγεί σε κωλυσιεργία του έργου της διοίκησης του Δήμου και συνιστά παράβαση καθήκοντος.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

«Έπιασε δουλειά» στα μηχανήματα ο Χρήστος Γκούντας

[ad_2]

Related posts

Στ.Κελέτσης από Μεσολόγγι: Στρατηγική για βιώσιμη και σύγχρονη αλιεία και υδατοκαλλιέργεια

aitoloakarnanianews

Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Δυνατότητα εξαγοράς έως 150 ημέρες για τους άνω των 67

aitoloakarnanianews

Αιτωλικό: Μαχητικό όχι στην κατάργηση του ΝΠΔΔ του «Μουσείου Χαρακτικής Βάσως Κατράκη» λέει το ΚΚΕ

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο