AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Δήμος της Ελλάδας χαρίζει 3.000 ευρώ σε κάθε νεογέννητο [vid] | Ειδησεις

[ad_1]

Ο δήμος Αγράφων θα χαρίζει 3.000 ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται

Προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της υπογεννητικότητας, ο δήμος Αγράφων στην Ευρυτανία, στηρίζει τους κατοίκους του χαρίζοντας 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Αυτή η οικονομική ενίσχυση θα ισχύσει από το 2024, ενώ ήδη το ποσό που χορηγείται σήμερα είναι 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.

Χρηματοδότηση και στις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγράφων, Αλέξη Καρδαμπίκη, ο δήμος παροτρύνει και νέα ζευγάρια που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια, αν το επιθυμούν να εγκατασταθούν στα Άγραφα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί και την εξωσωματική γονιμοποίηση για τα παιδιά που θα γεννηθούν στο Δήμο. «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε», σημείωσε ο κ. Καρδαμπίκης.

«Εμείς σε όλα τα ζευγάρια που τεκνοποιούν και μένουν στο Δήμο, δίνουμε 1500 ευρώ, ενώ έχουμε δεσμευτεί ότι από τις αρχές του 2024 τα χρήματα θα γίνουν 3.000. Έχουμε ζητήσει βοήθεια φίλων των Αγράφων να ενισχύσουν με κάποιο τρόπο τις νέες μανάδες στα Άγραφα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουμε όποιο παιδί γεννιέται στα Άγραφα, γεννιέται δωρεάν», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αγράφων.

[ad_2]

Source link

Related posts

Άγιοι Ανάργυροι: Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο 39χρονος γυναικοκτόνος | Ειδησεις

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε από τη σύγκρουση αυτοκινήτου με γάιδαρο! | Ειδησεις

Δημόσιοι υπάλληλοι: Τα ποσά με τους νέους μισθούς και τα επιδόματα | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο