AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Δίκη Πισπιρίγκου: Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον Κούγια – Μαζεύω την οργή μου 13 μήνες – Πείτε το ιστορικό «ΟΧΙ»

[ad_1]

Δίκη Πισπιρίγκου: Με την αγόρευση του Αλέξη Κούγια συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της.

«Θα το τονίσω για να μείνει στην ιστορικότητα της υποθέσεως. 13 μήνες και λίγες μέρες που εκκίνησε αυτή η διαδικασία. Η υπόθεση αυτή είναι όνειδος για την δικαιοσύνη. Είτε στην προανάκριση, είτε στην τακτική ανάκριση. Δεν τηρήθηκε ούτε μια λέξη από αυτά που προβλέπονται. Η κα. κατηγορουμένη βρίσκεται στην θέση της κατηγορούμενης εξαιτίας ενός ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης του Τσιάρα και έγινε παρέμβαση ενός ασυνείδητου επίσης εισαγγελέα. Στην Ελλάδα. Δεν είμαστε Ουγκάντα.», ήταν  τα λόγια του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια.

«Με το καλημέρα», λοιπόν ο συνήγορος υπεράσπισης έριξε τα «βέλη» του στον πρώην υπουργό, Κώστα Τσιάρα, στον εισαγγελέα που διέταξε την έρευνα για την υπόθεση της Πάτρας ενώ έκανε και παρατήρηση στην εισαγγελέα και μια ένορκο καθώς ήταν με το κινητό στο χέρι.

«Έχω ανεχθεί 13 μήνες γιατί μου κάνατε παρατηρήσεις όταν είχα κοντά το κινητό μου. Μαζεύω την οργή μου 13 μήνες σε μια προκατειλημμένη διαδικασία. Είναι η ώρα της κατηγορούμενης».

ADVERTISEMENT

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας στους ενόρκους

Στην συνέχεια απευθύνθηκε στους ενόρκους. Άλλωστε έχει δηλώσει πως στην δική τους κρίση εναποθέτει όλες τις ελπίδες του για την αθώωση της πελάτισσας του.

«Χρειάζεται η δικαιοσύνη την ψήφο σας, την κρίση σας αυτό που έχετε ζήσει τι σημαίνει για κάποια γυναίκα να αποκτά παιδί. Η κα. κατηγορούμενη ζητάει από εσάς όταν θα αποφασίσετε, να κοιμάστε ήσυχοι. Να έχετε συνείδηση και συναίσθηση με σωστό ηθικό τρόπο. Όχι ότι λένε στις μεσημεριανές οι οποίες προκαταδίκασαν αυτήν την δυστυχισμένη γυναίκα. Αυτές οι ανήθικες εκπομπές του συρμού με τους ανήθικους συντελεστές των εκπομπών δεν είπαν ποτέ ποια είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη. Η κα. διεστραμμένη το πήρε από το χέρι να πάει στο νοσοκομείο, το έβαλε να υποκρίνεται ότι έχει πυρετό, ότι έχει σπασμούς. Και όλα αυτά είναι ένα τίποτα γιατί το παιδί ήταν υγιέστατο».

Ζητά από τους ενόρκους να πουν το ιστορικό «όχι» σε όσους παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό, ενώ κατηγόρησε εισαγγελέα και ανακρίτρια για όργιο παρανομίας.

«Όργιο παρανομίας από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα. Γι’ αυτό σας ξαναλέω κύριοι ένορκοι μην έχετε καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν και να πείτε ένα ιστορικό “όχι” σε αυτούς που παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό. Δηλαδή εάν κάποιος εκτελεί ένα παιδί σε χώρο νοσοκομείου είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι. Αυτή δηλαδή η διαβολική γυναίκα σκέφτηκε ότι αν σκοτώσει το παιδί εκεί, κανείς δεν θα το ερευνήσει».

«Οι ειρωνείες της προέδρου, οι ειρωνείες της εισαγγελέως ήταν πραγματικά πρωτοφανείς, σε λίγο συμπληρώνω 50 χρόνια δικηγορίας, για εμένα ήταν προσωπική δοκιμασία αυτή η υπόθεση» είπε ο δικηγόρος σε δηλώσεις του.

Δίκη Πισπιρίγκου: «Γιατί δεν είναι και ο Δασκαλάκης κατηγορούμενος;»

Ο Αλέξης Κούγιας δεν δίστασε να ρωτήσει απευθυνόμενος προς την έδρα γιατί δεν είναι στη θέση του κατηγορούμενου ο Μάνος Δασκαλάκης.

«Το ένα το παιδάκι είχε λευχαιμία, το άλλο είχε πρόβλημα με την καρδιά και το ερώτημα που θέσατε στην κατηγορούμενη είναι αν έκανε έρωτα έξι μέρες μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού. Και ο Δασκαλάκης λοιπόν έκανε έρωτα και για την γυναίκα είναι πιο εύκολο να υποκρίνεται. Ο άντρας είναι το θέμα που δεν μπορεί να υποκριθεί στην πράξη. Αυτός ο άνδρας που έκλαιγε εδώ! Αν λοιπόν η ερωτική πράξη είναι υποψία γιατί κι αυτός δεν είναι κατηγορούμενος;».

Η αγόρευση του Κούγια συνεχίζεται με τον Μάνο Δασκαλάκη να απουσιάζει από την αίθουσα.

[ad_2]

Related posts

Δωρεάν rapid test για την Αιτ/νία- 29 Μαρτίου

aitoloakarnanianews

Αγρυπνία στην ΙΜ Μυρτιάς Τριχωνίδος

aitoloakarnanianews

Συνάντηση της Αμαλίας Βούλγαρη με την Ζέφη Δημαδάμα για θέματα Ισότητας Φύλων και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο